Kyrkovalet 2013

Två nyanser av rosa, den ena viktigare än den andra idag.
 
Har du fått hem ett rosa röstkort? Bra. Öppna det, läs var din vallokal ligger och pallra dig dit idag. Du får nämligen rösta och du kan verkligen påverka. Idag genomförs kyrkovalet, ett många gånger bortglömt val och ett val där nu Sverigedemokraterna försöker plocka röster för att kunna få ännu mer inflytande över Sverige. Något som för mig är helt bisarrt men som faktiskt sker. För mig har kyrkan alltid varit en plats för alla. En plats där man förespråkar öppenhet och där man har högt i tak på mer än bara ett arkitektoniskt vis. Någon som står upp för de svaga, som för samman människor av olika åldrar, ursprung och åsikter. En viktig pelare i samhällsdebatten där grundbudskapet om alla människors lika värde alltid funnits med. Så vill jag att det ska fortsätta vara. Därför röstar jag i kyrkovalet idag.
 
Vill du veta mer om vilka du kan rösta på i kyrkovalet, läs här, och vill du se Magnus Betnér berätta varför du borde rösta, kolla på det här klippet. Din röst är viktig, kom ihåg det!

Delta i diskussionen

10 kommentarer

  1. Såg videon med Magnus och bestämde mig för att rösta. Sjukt hemskt att det ska vara så här men det känns som det är våran "plikt" som medlemmar att förhindra det här 🙂

  2. JA det är så himla viktigt!!! Hur kan man bara skita i att påverka och låta rasister och andra ta över!? Åh hoppas på väldigt högt valdeltagande idag.

  3. Bra skrivet! Givetvis måste alla ung som gammal göra vår förbannade plikt att rösta, då det gäller att bevara denna rättighet vilket inte är en självklarhet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *