Rödrandig

Så här såg jag ut på den första jobbdagen efter semestern. Lätt förvirrad och något slö i hjärnan men det släpper väl om en dag eller två. Skjorta (med lång bakgrundshistoria – se nedan) och shorts från Zara, klocka från T-shirt store, väska från Sandqvist och nya (än så länge) kritvita Converse.
 
 

En orimligt lång historia om ett klädesplagg
Allt började med att jag fick syn på den rödrandiga skjortan i Rom när jag var där i maj. Jag fastnade direkt för den men oturligt nog fanns den inte i min storlek. Så under resten av Italienresan höll jag utkik i varenda Zara-butik vi passerade, men den fanns ingenstans. Jag gav upp och tänkte att jag skulle köpa den i Sverige istället. Väl hemma i Stockholm började jag leta igenom Zara-butikerna för att återigen inse att den inte fanns i min storlek någonstans. Så jag placerade skjortan långt in i minnet (ungefär i samma hörn som låttexten till När vi gräver guld i USA ligger memorerad) och lät den stanna där ända tills jag kom till Hongkong. För vad såg jag där? Jo, skjortan så klart! Men… givetvis i fel storlek. Jag började återigen tröttna och ge upp tanken på den ända tills en kväll då vi varit ute och ätit och passerade ytterligare en Zara-butik. (Jag förstår om ni börjar tappa räkningen, det hade jag också gjort vid det här laget, men det var väl nummer tio i ordningen eller så). I fönstret till den stängda butiken ser jag flera exemplar av skjortan hänga bredvid varandra och jag tänker att någon av dessa måste väl vara i min storlek – allt annat vore ju faktiskt orimligt. Så nästa dag går jag tillbaka och till slut, efter två månader och massor av affärer finns där äntligen ett exemplar i min storlek! Jakten förklaras avslutad och mitt envisa jag jublar. Hade jag varit en sådan som dedikerar låtar till mina klädesplagg (vem säger att jag inte är det?) hade jag definitivt valt denna låt: Håkan Hellström – Jag har varit i alla städer. Och oavsett om ni är sådana som matchar era kläder med låtar eller inte så tycker jag att ni ska lyssna på den, för det råkar vara en förträffligt fin version. Slut på historien!

Delta i diskussionen

2 kommentarer

  1. åh, så mycket minnen du skapat dig till den där skjortan nu! kommer nog kännas som ett jubel i magtrakten varje gång du tar på dig den. alltid.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *