Sommarmat

En av de bästa sakerna med att det är varmt och soligt ute är ju att man får äta sommarmat. Det kan man förvisso göra på vintern också men det smakar inte ens hälften så gott som nu när det är sommar i luften.
En typiskt bra sommarätt är fransk potatissallad – det är superenkelt att göra och passar till nästan allt. Det är bara att börja med att koka potatis, skivad eller delad i bitar. Under tiden potatisen kokar skär du upp grönsaker och lök. Jag tog rädisor, sockerärtor och rödlök, det blir gott tillsammans! Blanda också en dressing med sådant du gillar. Jag gjorde en med dijonsenap, honung, olivolja, lite citron, flingsalt och svartpeppar. Proportionerna får man testa sig fram med, smaka ofta så brukar det bli bra! När potatisen är klar kan du skölja den försiktigt i kallt vatten och vänta lite på att den ska svalna. Sedan blandar du bara potatisen, grönsakerna och dressingen i en stor skål.
Servera till något du tycker om. Kanske grillat? Eller lax, kyckling, parmaskinka eller halloumi (som jag gjorde ovan).

Delta i diskussionen

4 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *