Rostad tomatsoppa

Här om dagen lagade jag en soppa med rostade tomater som blev så himla god så jag tänkte att jag var tvungen att tipsa er! Jag utgick från det här receptet som Flora skrev om i sin blogg men anpassade det lite efter vad som fanns i min kyl. Jag ugnsrostade tomtater, en halv gul lök och vitlök som i receptet men då jag inte hade så många tomater bytte jag ut en del mot en burk krossade tomater. Den kokade jag upp med lite grönsaksbuljong, chili, salt och socker. Sedan mixade jag allt tillsammans med två skivor valnötsbröd och smakade av med basilika.
 
Tomat kan lätt bli tråkigt tycker jag men den här soppan blev verkligen supergod. Jag tror det är de rostade tomaterna som gör att den blir så fyllig och rund i smaken. Dessutom är den väldigt enkel och snabb att laga, plus att man inte behöver några krångliga ingredienser, det betyder att den åker högt upp på min sopp-topp! Det är bara att servera med ett gott bröd till (gärna med någon god ost på), en klick turkisk yoghurt och lite basilika på toppen så har man en utsökt middag sedan.

Delta i diskussionen

14 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *