Creamy Avocado Pasta

Här om dagen hittade jag ett recept på Pinterest som hette Creamy Avocado Pasta vilket jag tyckte lät supergott. Så nu ikväll bestämde jag mig för att prova det och eftersom det verkligen blev gott tänkte jag visa er hur man gör!
 
Det här behöver du till fyra portioner: 10-12 mindre tomater (jag tog romantica-tomater för det är en av mina favoritsorter), en citron, två klyftor vitlök, två mogna avokados, vällagrad ost med mycket smak, ca 400 gram pasta, olivolja, salt och svartpeppar.
 
Börja med att sätta ugnen på 150 grader. Skölj sedan tomaterna, dela dem på mitten och lägg på bakplåtspapper på en plåt. Ringla olivolja över och låt dem stå i ugnen i ungefär en timme. Under tiden kan du göra något annat, som att deklarera, ringa en kompis, se ett avsnitt av en tv-serie, läsa bloggar eller öva in en dans. Det är valfritt!
 
När tomaterna stått i ugnen i 45 minuter kan du sluta upp med din valfria aktivitet och börja koka pastan i rikligt med vatten. I originalreceptet använde de tagliatelle men jag tycker oftast den blir lite för klumpig och klibbig så jag provade en (för mig) ny sort som heter Bavette. Det blev mycket bra!
 
När pastan är igång och kokar gör du avokadosåsen. Börja med att dela och gröp ur två avokados. Finns det något bättre än perfekt mogna avokados förresten? Det är som en liten lyckovinst varje gång man får tag på dem!
 
Lägg avokadon i en skål och tillsätt två matskedar olivolja, två matskedar citron, två pressade klyftor vitlök och lite salt efter behag. Mixa allting tills det blir en trevlig röra.
 
Såhär ser det ut när det är klart, som en guacamole kan man säga. Stå emot att äta upp allt innan pastan är klar, det är svårt men det går! Ungefär nu borde tomaterna också vara klara så plocka ut dem ur ugnen.
 
Avsluta med att häll av pastavattnet och blanda pastan med avokadosåsen ordentligt. Lägg i tomaterna, riv över ost och krydda med salt och svartpeppar. Klart att servera!

Delta i diskussionen

10 kommentarer

  1. Det ser otroligt gott ut och jag som ääälskar avokado måste såklart testa detta 🙂 Tack för tipset!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *