Italien dag I

Det råkade visst bli ett litet blogguppehåll här under min Italienresa. Uppkopplingen där nere var ungefär från samma tidsålder som Colosseum så det var svårt att få till några blogginlägg, men desto fler lär det bli nu när jag är hemma i alla fall!
 
Halv nio på min födelsedag lyfte planet från Stockholm med riktning mot Rom.
Vid tolvtiden var jag framme och hämtades upp på flygplatsen av Filip. Sedan åkte vi till hotellet/golfbanan där han bor och jobbar. Där blev jag först serverad en god vinlunch, fick fina födelsedagspresenter och sedan satt vi ute på terassen i solen och bara njöt av värmen.
Framåt kvällen tog vi en taxi in till Rom för att äta middag tillsammans med de flesta golfresenärerna. Vi gick till La Botticella, en supermysig restaurang som ligger i Trastevere (Gamla stan). Där blev vi serverade en riktig italiensk middag som varade i många ljuvliga timmar. Rätt efter rätt bars ut till oss och vinglasen var aldrig tomma. Jag tror jag kunde räkna till tolv rätter eller något åt det hållet och allt var helt fantastiskt gott! Jag älskar det italienska sättet att äta middag på – mycket och länge!

Jacob, Filips kompis som också jobbar nere på golfbanan och tar hand om de svenska gästerna.
En av alla rätter vi åt, tortellini med tryffel.
Sedan fick jag uppleva min barndomsdröm, nämligen att fylla år på restaurang! Ni vet när personalen kommer ut med en tårtbit med ljus och alla ropar hurra. Det var roligt och en fin avslutning på en bra födelsedag!

Delta i diskussionen

7 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *