Glass – en kärleksförklaring

Hej, jag heter Julia och jag älskar glass. [Hej Julia]. Skulle jag bara få välja en sak att äta här i världen så skulle det bli glass. Det är liksom det godaste jag vet! Det finns i tusentals smaker och går att kombinera i oändlighet. Man kan äta det på pinne, i strut, i bägare, i skål, i tårtform eller bara direkt ur paketet… Hur skullle man då kunna tröttna?

Somliga hävdar att man bara bör äta glass på sommaren. Låt mig säga till er: ni har fel. Det är minst lika gott att äta glass på vintern, kanske inte ute på stranden möjligtvis, men inomhus med en kopp kaffe till är det exemplariskt. Och saker som är goda måste man få äta året om, annars är det slöseri med tid!

 
Jag vet inte om min glasskärlek beror på att jag är uppvuxen fem minuters bilresa från Sveriges första, största och bästa glassrestaurang, att jag är en extrem sockerråtta eller att jag bara gillar att ha det lite glassigt… Oavsett så kan jag inte vara utan det. Förutom en grej: billig vanlijglass. Med iskristaller. Det finns inget tristare än låtsasvanilj som isat sig och bara smakar syntetiskt och socker. Polkagris, viol, lakrits, pecannötkola, hallon- och saltlakrits, citronsorbet och sandwich däremot, det är himmelriket på jorden.

Skålen på bilden ovan innehåller Sias hallon- och saltlakritsglass. Den är helt galet god och missminner jag mig inte nu tror jag minsann att det finns lite kvar i frysen. Bäst att kolla, vi hörs!

Delta i diskussionen

17 kommentarer

 1. Åh, viol! Violglass har jag inte ätit på flera år. Verkar som att Sia tagit bort den.. Vet du något om det? Och vet du isf vart violglass finns nuförtiden? Har letat överallt…

  1. Åh, jag hoppas inte att de tagit bort den! Jag har dock bara ätit den i glasskiosker så jag vet inte om den säljs på förpackning. Men i kiosker med stort utbud borde den finnas, jag ska hålla utkik!

 2. Haha älskar att du filurar över om din glasskärlek helt enkelt består i att du gillar ha det lite glassigt! Asg! Vad tycker du om Ben & Jerrys förresten?

 3. Hallon och lakrits passar såå bra ihop och är en oslagbar kombination!

 4. Julia kan inte du ha en glass-middag nån gång? Bjuda in lite folk och sen servera olika glassar under högtidliga former? För mig, som har svårt att förstå glassens storhet, skulle detta vara sjukt bra och lärorikt.

 5. Älskar glass, all form av glass! Med undantag av mjukglass möjligtvis. Men ev fin sommardag funkar även det.
  Äter förmodligen ohälsosamt mycket glass, året om.
  Lite sugen på Italien i sommar, lite pga all glass man kan kunna proppa i sig då.
  Drömmen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *