Födelsedagsmiddag

Idag bjöd jag in Anna, Karin och Julia på söndagsmiddag för att efterskottsfira min födelsedag lite. I väntan på gästerna skrev jag ned kvällens meny på skrivmaskin och med dymo-apparat.
Sedan plingade det på dörren och in kom gästerna! Jag fick öppna superfina paket (som ni ska få se senare) och placerade sedan sällskapet i soffan med varsin drink.
Anna, Julia och Karin! Tycker så mycket om dessa människor och det faktum att vi fortfarande hänger. Vi lärde känna varandra i nian på högstadet och nu, åtta år senare, umgås vi fortfarande så mycket vi kan och hinner. Det har ju hänt en hel del sedan man var femton och vi har hunnit bo utspridda på tre olika kontinenter, men fortfarande är det alltid varit lika fint och naturligt när vi ses. Det är bra vänskap! ♥
Kvällens välkomstdrink blev en Havana Beach med ljus rom, sockerlag, ananasjuice och ginger ale. Jag inspirerades av vårvädret och kände för något sött och soligt!
Sedan satte vi oss till bords och åt och avhandlade allt som hänt sen sist. Många skrattanfall och analyser blev det! Till förrätt åt vi smörstekt sparris med kallrökt skinka, parmesan och balsamico.
Huvudrätten var en saffransrisotto med räkor, paprika och bladspenat. Receptet finns här om ni vill laga!
Och till sist åt vi pavlova med färska jordgubbar och limegrädde. Jag älskar känslan av att ha ett gäng fina vänner samlade kring middagsbordet och få bjuda på mat och dricka. Bara prata, skratta och äta gott en hel kväll. Det finns få saker som är bättre!

Delta i diskussionen

5 kommentarer

  1. åh vad gott! Hoppas ni hade det trevligt och grattis i efterskott! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *