Svar på frågor, del 3

Här kommer sista frågorna och svaren i frågestunden. Tack för alla era smarta och roliga frågor! Undrar ni något mer kan ni alltid lämna en kommentar så ska jag försöka att svara så fort jag kan. I sista frågestunden pratar jag om dåliga dagar, självförtroende, barndom och träning.

 

Vad får dig att må bra? Är du oftast glad eller skriver du bara inte om dina dåliga dagar i bloggen?

Jag skulle vilja påstå att jag är en ganska realistisk person (vissa skulle kalla mig pessimist men jag tycker det låter så negativt). Jag är rätt bra på att oroa mig och vill helst försäkra mig om att allting verkligen stämmer innan jag kan slappna av. Så i vissa fall kan jag låta lite bitter, även om jag mest försöker vara realistisk. Jag är med andra ord inte den där superavslappnade mañana-personen som ständigt är positiv. Men jag tycker verkligen om att lyfta fram saker som är fina och som får mig att må bra, och det är det jag främst gör i den här bloggen och det är nog därför den upplevs som ganska positiv. Jag gillar att äta god mat, pyssla och göra kreativa saker, lyssna på bra musik, träna och umgås med mina nära och kära. Det får mig att må bra och det är sådant som främst speglas i den här bloggen!

 

 

Jag har en liten konstig fråga. Men varför tar du aldrig upp några djupare saker i din blogg? Är allting i ditt liv perfekt jämt? Jag vet att du har skrivit ett blogginlägg någon gång om att det inte är det. Men det framställs alltid så perfekt. En vanlig människa som jag mår nästan dåligt när jag ser hur bra allting i ditt liv verkar vara. Jag menar verkligen inte att låta elak eller något.

Åh, jag vill verkligen inte att den här bloggen ska kännas som någon perfekt dröm, att mitt liv är ideallivet och att den får andra människor att må dåligt. Det är verkligen inte min avsikt och det är inte så mitt liv ser ut heller! Men det är dessvärre ett stort problem med just bloggande, att avgöra vad som ska synas och vad som ska hållas utanför. Jag gillar att dela med mig av tips på fina, goda och roliga grejer jag gör och det präglar ofta min blogg. Men mitt liv innehåller självklart negativa saker också. Dels småsaker som att jag bränner mina pannkakor, kan ligga på sängen en hel kväll och stirra upp i taket eller har ett enormt diskberg i köket. Men också större saker som rör ämnen som relationer, framtid, jobb, ångest osv. Det svåra med de tyngre sakerna är dock att de ofta blir för privata för att jag ska kunna dela med mig av dem (jag har ju faktiskt inte jättebra koll på alla som läser här) och för att de ofta inkluderar andra. Och det är det svåraste. Mig och mitt liv kan jag fläka ut hur mycket som helst men när det handlar om andra så är det mycket svårare och jag känner att jag har ett visst ansvar. Därför tenderar detta att bli en allt är perfekt och jag är så glad-blogg, fastän jag inte alltid vill det. Ibland försöker jag skriva lite djupare om svårare ämnen, jag har skrivit en del om framtidsångest, distansförhållanden, träning och tro bland annat. Det är svårt men jag ska försöka att bli bättre på det, om det är så att ni vill se en lite djupare och realistisk sida av mig. Alla små vardagsnederlag kan jag också försöka lyfta in mer, men jag tänker inte låta detta bli en klagoblogg heller. Jag tycker själv att det är rätt tråkigt att läsa om överfyllda tvättkorgar, hål i tänderna och tappat porslin fastän det är en del av vardagen. Eller vad tycker ni?

 

Vad gör du när du har en dålig dag?

Det beror på hur dålig den är. Är den riktigt genomusel så låter jag den vara det och accepterar att det är en av världens sämsta dagar. Jag tjurar och gnäller och tar mig igenom den med ilska, men hoppas att nästa ska bli bättre. Är det en dag som känns dålig men inte som någon katastrof försöker jag göra den lite bättre. Kanske genom att lyssna på extra bra musik, äta något gott, träffa en fin vän eller så. Men sen måste man nog bara inse att visa dagar är värdelösa, att alla har dem och att de måste finnas.

 

Vad är ditt högsta mål i livet?

Jag skrev en lista en gång på saker som jag prioriterar och tycker är viktiga i livet och jag försöker leva efter den så mycket som möjligt. Sedan har jag inte något högsta mål just nu utan jag vill mest utvecklas, upptäcka nya saker och bli mitt allra bästa jag. Får man svara så utan att låta jätteklyschig?

 

Är du en framåt person med bra självförtroende eller är du blyg?

Det beror väldigt mycket på sammanhanget. I nya situationer där jag inte känner så många blir jag lätt lite blyg och tillbakadragen men är jag i ett sällskap där jag känner mig trygg har jag inget svårt för att bjuda på mig själv. Jag skulle säga att jag har ganska bra självförtroende men att jag ibland låter negativa tankar sänka det.

 

 

Kan du lägga upp en bild från när du var yngre?

Det här är jag och min syster, jag står till vänster och jag skulle gissa att jag åtta år eller så.

 

Hur var du när du var i tonåren? Var du sprallig eller mest tyst?

Jag var sprallig bland de jag kände! Jag hittade gärna på grejer och gjorde ofta roliga saker. Men i sammanhang där jag inte kände några så väl så blev jag rätt blyg och tyst.

  

What is your favourite colour?

Blått, gärna turkost och hallonsorbetsrosa. Blue, especially turquoise and raspberrypink.

 

 

Vad har du för hudvårds- och sminkrutiner? Vilka produkter använder du (din hud ser jättefin ut)?

Oj, jag skulle inte kalla min hud jättefin, den är långt ifrån någon sorts porslinshy utan en ganska vanlig hud med små prickar och finnar som dyker upp då och då. Men jag tvättar av ansiktet varje kväll (sover aldrig, aldrig med smink) med en rengöring från Neutrogena. Den kan man också ha som ansiktsmask i några minuter och det brukar jag göra någon gång i veckan. Då passar jag också på att blanda i lite bakpulver eftersom det fungerar bra som skrubb. Något som jag märker påverkar min hud negativt är om jag tar för mycket på den, exempelvis sitter med ansiktet i händerna. Jag trodde inte detta påverkade så mycket men jag har verkligen märkt skillnad och försöker att inte vila hakan på handen framför datorn och så, vilket är lätt hänt. Min stora last är dock att jag älskar att peta och klämma på små prickar och pormaskar som jag ser, vilket sällan är något som rekommenderas. Men det är så svårt att låta bli! Försöker dock bättra mig på denna punkt, hehe…

 

Jag använder mest mineralsmink från Elf. Har deras concealer, foundation och mineral booster som grund vilket jag tycker funkar bra!

 

Vilken muskel tränar du helst på gymmet? Hur brukar du träna och lägga upp ett vanligt pass?

Jag brukar träna i drygt en timme, helst tre gånger i veckan men det är lätt hänt att det blir mer sällan. När jag tränar själv brukar jag springa 5 km på löpband, just nu försöker jag förbättra min tid så mycket som möjligt och tränar för att få upp konditionen och kunna springa snabbare. Sedan brukar jag köra styrketräning i en halvtimme ungefär, då tränar jag dels i de maskiner som finns men även med hantlar och medicinboll ibland. I appen Nike Training Club finns massor av bra övningar man kan göra, ladda ner den om ni inte gjort det! Min favoritmuskel att träna är nog benen för där känner jag mig starkast. Men jag borde träna rygg och axlar mer för de är de jag sliter mest på, så jag hoppas det kan bli mina nya favoritmuskler, haha…

Delta i diskussionen

8 kommentarer

  1. Fast alltså Julia bry dig inte om den där allt-är-perfekt-kommentaren. Det är din blogg och du publicerar precis vad du vill. Om människor får ångest ligger det problemet i att de inte är nöjda med sitt liv själva = icke ditt ansvar! 🙂

  2. Där satt jag med hakan i handen när jag läste den raden… den försvann ganska snabbt haha!
    Håller förresten också med kommentarerna ovan, det roliga med bloggar är ju att läsa om sådant som man tycker är roligt. Jag tycker dessutom ändå att du delar med dig lite av livet när inte allt är så fantastiskt heller, som till exempel när man går sista terminen på sin utbildning och undrar vad som händer sen. Så nä, för min del tycker jag din blogg är bra som den är!

  3. fint att se en lite annan bild av dig! att du vågar vara så ärlig. själv blir jag alltid peppad när jag kommer in här och klart att internet inte alltid känns som rätt forum när saker är jobbiga.
    en lite ytlig men ack så härlig fråga är varifrån läppstiftet på bilden ovan kommer? ser perfekt ut!

  4. Fast Linn, nu var ju kommentaren inte menad som något elakt. Självklart tycker jag att Julia får skriva om vad hon vill. Men jag tycker ändå att det är ett viktigt ämne att ta upp, för allting i livet är inte perfekt jämt. Linn, man har väl inte ett dåligt liv för att man känner att man får ångest ibland över att alla verkar ha ett så bra liv. Snarare tror jag att det är mänskligt att känna så, vi är ju trots allt bara människor. Alla har sina problem i sitt liv, vore konstigt annars! Jag tyckte att det var bra att du svarade på kommentaren Julia! Jag gillar ju din blogg och allt, annars skulle jag ju inte läsa den 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *