Present & Correct

 
Kan man flytta in på en hemsida? I så fall vet jag precis var jag vill bo – bland pennor, papper, saxar, anteckningsblock och böcker på Present & Correct! Eller annars bara i kontorsmaterialhimlen, det är ungefär samma sak. Här finns liksom allt jag vill ha och behöver, presenterat i superfina bilder och snyggt format. Jag önskar mig typ vad som helst härifrån i födelsedagspresent (fyller år 12 april), okej?
 

Delta i diskussionen

9 kommentarer

 1. Hej Julia,
  Jag har en liten fråga till dig som jag verkligen hoppas att du har tid att svara på! Jag har sedan gymnasiet varit intresserad av grafisk formgivning, layout, typografi m.m. och har nog bestämt mig för att plugga vidare inom det området (är 23 nu). Har kollat på GDK i Norrköping och tycker att det verkar bra, men är så rädd att det inte skulle kännas tillräckligt kreativt eller hög nivå där. Kollade upp "Reklam, grafisk design och visuell kommunikation" i Kalmar och föll för deras kurser och ser att eleverna håller en hög nivå (kanske pga lärare bland annat?). Jag tycker att du gör sjukt fina saker och att du är så duktig på det du gör, tycker du att utbildningen i Norrköping har utmanat dig att bli bättre och bättre? Är standarden hög och hur är lärarna? Har du hört något om utbildningen i Kalmar eller vet någon som har gått den? Är det mycket retorik på GDK?
  Norrköping som stad lockar 100% mer än Kalmar då jag har syster i Nrkpg men i Kalmar känner jag verkligen innan. Kalmar är också väldigt långt ifrån vänner och pojkvän…
  Beslutsångest som sagt, därav ett rörigt mail. Jag vore dig evigt tacksam om du hade td att svara på åtminstone någon av mina frågor. 🙂 Tack!

  1. Hej!Vad kul att du vill plugga grafisk design! Jag måste börja att säga att jag inte har någon koll på utbildningen i Kalmar så jag kan inte riktigt uttala mig om den. Däremot har jag ju bättre koll på den i Norrköping! När jag påbörjade min utbildning var jag inte alls särskilt kunnig inom grafisk design, mer än att jag var intresserad och tyckte det var kul, så under dessa tre år har jag verkligen gått från att knappt kunna något till att veta mycket, mycket mer. Sedan är det inte just grafisk design-biten jag valt att fokusera mest på, det blir mer som en hobby vid sidan av, utan jag tycker själva kommunikationsbiten är absolut roligast och jobbar ju nu som copywriter och skriver mest. Så mina kunskaper i grafisk design är verkligen ingen måttstock för utbildningen, det finns de som gick i min klass som är så mycket duktigare än jag på den biten och som jobbar som grafiska formgivare och ADs idag.
   Utbildningen i Norrköping är bra, det finns många roliga kurser, men eftersom den ligger på universitetet kan den bli lite väl akademisk ibland. Vi läste en kurs i retorik, jag tror den var på 6 hp. Ska jag vara ärlig så har jag inte gjort merparten av mina grejer på just lektioner och föreläsningar utan det mesta får man skapa på egen hand. Man kan säga att i skolan får man verktygen och kunskaperna och sedan är det upp till en själv att snickra ihop och utvecklas. Detta passar ju såklart olika personer olika bra men jag som gillar att vara kreativ tycker det funkat väldigt bra! Sedan så finns det massor andra projekt och organisationer runt om studierna som är bra att engagera sig i om man vill utvecklas. Exempelvis finns studentbyrån Kindergarden som jobbar med riktiga case under ledning av en reklambyrå. Där var jag med och det var verkligen utvecklande!
   Norrköping som stad är ju himla fin också och studielivet här tycker jag är kul! Det är ju inte lika stort som andra universitet, men eftersom vi tillhör Linköpings universitet och har nära dit så kan man ju få det där riktigt maxade studentlivet om man vill det också. Nu vet jag ju inte hör din eventuella klass kommer bli men min var helt underbar. Jag träffade massor av fina människor, hade superkul och lärde mig så mycket!
   Hoppas att det här hjälper dig lite i valet av utbildning. Oavsett vad du väljer tror jag att det kommer bli superbra! Har du mer funderingar om min utbildning kan jag tipsa om det här inlägget där jag svarar på massor av frågor. http://prick.blogg.se/2011/august/gdk-guiden.html Och är det något du inte hittar svar på är det bara att du hör av dig igen! Lycka till! Kram!

 2. Åh, vågar knappt besöka sida med risk för att bli (för) fast..haha. 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *