Hemma hos mig

Hej! Jag tänkte att ni skulle få kika in hos mig och se hur jag bor. Jag flyttade ju in förra helgen så jag har mest bara hunnit ställa allt på sin plats, mer fix återstår alltså, men vi tar en titt ändå! Min lägenhet är en liten etta på 25 kvm som ligger på Lidingö. Välkomna in!
 
Vi börjar i köket. Så här ser det ut om man står i dörröppningen och kikar in. Det är inte jättestort men det funkar. Som tur är så är skåpen höga och rymmer ganska mycket porslin och matvaror.
Min diskbänk och favoritfågelbrickan från IKEA som livar upp vilken grå vardag som helst.
Till höger om diskbänken finns ett fönster och under den en liten arbetsbänk i trä. Här kan man stå och kika ut över Lidingöbron och vattnet medan man skär grönsaker, det är rätt trevligt.
Sillburken fick jag i julklapp, den är från Åhléns. Alfapetmuggarna kommer från Oliver Bonas i London.
På ena väggen hänger lite bra att ha-saker. Som grytunderlägg med fiskmotiv och kökshandduk med min mormors initialer inbroderat.
Går man ut från köket kommer man till min matplats. De här stolarna är jag lite sugen på att byta ut (jag hyr ju möblerat i andra hand så jag har inte valt några möbler själv) och jag tänker att två vita pinnstolar vore fint istället.
Ovanför matbordet hänger min Magritte-kopia fint inramad.
Går man ut genom dörröppningen till vänster om matbordet så hamnar man i hallen. Här finns det mest garderober och klädkrokar.
Plus en skohylla och en stor spegel. Bra grejer att ha i en hall, men mer spännande än så är det inte nu.
Förutom denna tavla som hänger på en av väggarna. Perfekt om man har konstant sommarlängtan som jag.
Via hallen kommer man till badrummet. Det ser ut mest som badrum gör, ni vet. Kakel på väggarna, ett handfat, en toalett och en dusch. I ena hörnet står en förvaringshurts från IKEA som jag spraymålat vit.
På en hylla står min favoritparfym, en handcreme från Burt’s Bees och ett doftljus från H&M Home.
Går vi ut i det stora rummet igen så ser vi min säng. Samma dag som jag flyttade in var jag på IKEA och införskaffade nya kuddar och ett nytt supergosigt täcke. Det kan vara ett av mina bästa köp i år för nu är min säng skön att sova i. Sådär hotellfluffig, kritvit och mjuk!
Ovanför sängen hänger blomsteraffischen av Jonna Fransson. Bredvid sängen står en bokhylla som skärmar av själva sovdelen mot resten av rummet, smart!
I en av hyllorna där har jag placerat min sänglampa. Jag tycker det är fint att mixa in lite oväntade och industriella prylar (är himla sugen på att göra något med rör, kanske i koppar!) så när jag hittade den här lampan slog jag till. Det är egentligen en bygglampa som kommer från Clas Ohlson men med en 25 watts glödlampa i fungerar den fint som läsbelysning.
Inbyggda i väggen vid fotändan av sängen finns det ett par garderober som man öppnar och stänger med fina nycklar. Jag älskar när det finns kvar gamla detaljer som dessa i lägenheter.
På andra sidan väggen sitter ett stort fönster. Där råder allvarlig brist på krukväxter, något jag tänkte åtgärda inom en snar framtid. Tills vidare får lite turkosa glasflaskor och ljusstakar fylla ut fönsterbrädan.
En murgröna som lever har jag i alla fall, alltid något!
Bredvid fönstret står en soffa och ett soffbord. Där ser ni också andra sidan av bokhyllan som skärmar av mellan soffan och sängen.
Ovanför soffan står några av mina tavlor. Motivet till vänster är en skiss min farfar gjort, i mitten är ett vykort min morfar skickade till min mormor för länge länge sedan och till höger sitter ett anatomiskt hjärta.
På soffan hänger två ullfiltar som jag fyndat second hand. De får mig att tänka på sommarkvällar ute i skärgården och sångstunder framför en öppen eld, bra grejer helt klart.
I bokhyllan står en blandning av saker, en del böcker och lite andra prylar jag tycker om.

Som min skrivmaskin. Tycker så mycket om den! Så pass mycket att jag prioriterade att ta med den i knät i det fullproppade flyttlasset istället för min dammsugare. Städa kan man ändå göra, men att skriva fina brev och texter går inte utan min kära Olympia.

I en annan hylla står en rosa pennvässare, ett gammalt hålslag och en trälåda med favoritpennor.
Och självklart fick min samling av gamla väckarklockor följa med i flytten.
 
Det var hela rundturen, nästa gång ni kikar in får ni stanna på en kopp kaffe!

Delta i diskussionen

21 kommentarer

  1. VAd fint Julia! Och vad roligt det var att träffas i helgen 🙂 Kram!

  2. Vad fina saker du har! Hela hyllan fyllde små karameller av färgglada saker ju.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *