Prickbloggen sju år

Idag fyller prickbloggen hela sju år! Den 13 januari 2006 skrev jag mitt första blogginlägg på denna adress och sedan dess har det hänt massor. Framför allt har bloggvärlden i stort förändrats, den har blivit mycket mer omfattande och mycket mer professionell. Bloggar har gått från att vara små digitala dagböcker till att bli något nästintill magasinliknande. I början fanns det en begränsning på blogg.se på hur många bilder man fick ha på sin blogg, något som idag känns helt bisarrt. Man kunde inte heller ändra sin layout på vilket sätt man ville och de flesta bloggar såg rätt lika ut. Nu är ju bloggvärlden helt annorlunda och det är väldigt roligt att få ha varit med i den här utvecklingen.

När jag började blogga hade jag aldrig räknat med att jag skulle skriva 1825 inlägg och fortfarande hålla på sju år senare. Hade jag vetat att jag skulle komma att ha några internationella läsare hade jag heller aldrig valt namnet prick (haha). Men nu känns bloggandet som en väldigt naturlig del av min vardag och jag har svårt att tänka mig att sluta.

Bloggar har ju ofta blivit kritiserade för att vara ett ytligt tidsfördriv men för min del har bloggandet verkligen bidragit till mycket positivt. Jag har fått utöka mina kunskaper inom fotografering, redigering och skrivande. Jag har lärt mig CSS och HTML och fått utveckla mina layoutkunskaper. Jag har blivit mer kreativ, fått en plats att visa upp saker jag gör och fått fantastisk respons. Jag har kunnat starta upp ett eget företag och en webbshop och jag har lärt mig massor om sociala medier. Men framför allt har jag träffat mängder av fantastiska människor (framför allt Filip som idag är min sambo) via bloggen. Jag har fått gå på roliga events och uppleva sådant som jag aldrig skulle gjort annars. Och för det är jag otroligt tacksam!

Nu hoppas jag på sju bloggår till och jag hoppas att ni hänger med och fortsätter att läsa, kommentera och inspirera! Tusen tack!

Delta i diskussionen

10 kommentarer

  1. Trots dina sju bloggår är jag ganska så ny här – åtminstone i kommentarsfältet – men det ska bli roligt att få följa med under ditt 2013!

  2. Att bloggande ofta är äckligt och ytligt är sant men det beror på bloggarna och läsarna (som vill ha lättsmält skräp om man får säga så). Grejen är ju den att bloggosfären har en enorm potential för att diskutera vettiga saker också, etik, livsfrågor, vetenskap. Tråkigt nog trängs de få bloggarna av den typen undan av ytliga modebloggar och de som skriver de här "djupare" bloggarna är oftast män. Konstigt… Inte särskilt, kvinnan matas hela tiden med bilder av hur hon ska se ut, vara och bete sig. Hgrrrm.

  3. det är knäppt när man tänker på hur mycket som utvecklats. jag har i alla fall läst din blogg i ganska många år nu, och hoppas också på minst sju år till!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *