60 frågor

1. Hur gammal är du? Tjugotvå.

 

2. Hur gammal känner du dig? Det senaste året har jag verkligen önskat att jag vore född på 80-talet för man låter så mycket äldre då även om det egentligen inte är någon större skillnad på 1989 och 1990. Men så fort jag säger att jag är 90-talist tänker äldre människor att jag är typ ett… barn, fastän jag har både kandidatexamen och heltidsjobb. Känner mig dock väldigt mycket som 22, det vill säga alldeles lagom ung och lagom vuxen!

 

3. Vad har du gjort i dag? Ätit hotellfrukost, suttit i konferensmöte, lunchat, åkt till kontoret, jobbat där några timmar med kommunikationsgrejer, cyklat hem, postat brev.

 

4. Vilken film såg du senast? Searching for Sugarman. Den var bra, men jag hade nästan lite högre förhoppningar.

 

5. Vem ringde du senast? Filip igår kväll.

 

6. Är du besatt av någonting? Besatt är ju ett väldigt extremt ord men jag har svårt att klara mig utan musik och socker…

 

7. Är du rädd för blod? Nja, jag har inget problem med ”köttiga” filmer eller så. Har dock svimmat en gång då jag tog blodprov men det var nog mest på grund av vekhet…

 

8. Beskriv platsen du befinner dig på just nu? Jag är hemma i lägenheten vid mitt skrivbord med en stretchande Filip i bakgrunden.

 

9. Kan du nämna fem statsministrar under 1900-talet i Sverige? Olof Palme, Carl Bildt, Göran Persson, Ingvar Carlsson, Tage Erlander.

 

10. Googlade du för att få fram svaret på föregående fråga? Jag kollade stavningen på Ingvar Carlssons efternamn och att jag inte blandat ihop Tage Erlander med typ… Tage Danielsson. Men jag kunde dem faktiskt utan ”fusk”.

 

11. Vilken färg är dominerande i din garderob? Svart med vita prickar… Nä, bara svart skulle jag tro. Har en grej för svarta klänningar med öppen rygg och svarta jumpsuits, dras liksom till dem fastän jag redan har flera stycken i garderoben.

12. När vaknade du i dag? 6.28 ringde alarmet men sängen var alldeles för skön för att jag skulle gå upp då.

 

13. Vilken är din favorithögtid? Älskar påsk eftersom man får äta massor av lax och godis, det är vårigt och fint, jag fyller ofta år då och man får fira det lite som man vill!

 

14. Vart i världen skulle du vilja befinna dig just nu? På någon riktigt varm och solig plats med en bra bok och i gott sällskap.

 

15. Nämn en plats i världen du besökt som du aldrig vill återvända till? En sommar för några år sedan var min familj på semester i Holland, det var 40 grader varmt och vi åkte runt överallt för att leta efter någonstans att bada. Till slut hittade vi en liten sjö som senare visade sig vara en hundbadplats… Dit är jag inte jättesugen på att åka tillbaka även om det är ett ganska roligt minne i efterhand.

 

16. Hur vill du tillbringa din pension? Pigg och glad med familj och barnbarn och kanske något litet semesterhus i Italien eller Frankrike.

 

17. Vad lyssnar du på just nu? Min Sånt som är bra-lista på Spotify där jag lägger in allt jag gillar för stunden.

 

18. Har du någon gång brutit ett ben? Nej, men jag har fått en fraktur på handleden dock vilket gjorde tillräckligt ont. Är så klantig.

19. Vilka fem saker vill du inte vara utan i ditt skafferi/kyl? Kaffe, mjölk, pasta, falu rågrut och smör. Sen får det hemskt gärna innehålla massor av andra godare grejer också!

 

20. Vem är din favoritkändis? Beyoncé, räknar ner dagarna till då hennes dokumentär visas!

 

21. Vad är du på för humör just nu? Lite trött men mest glad. Snart är det helg och det gillar man ju!

 

22. Vilka världsdelar har du varit i? Europa och Nordamerika.

 

23. Snarkar du? Nej.

 

24. Vilka yrken har du provat på? Musiker (spelat cello i olika konstellationer och på olika ställen, typ okända människors bröllop), DJ, tygpåsedesigner & -försäljare (haha), grafisk formgivare, visuell rådgivare, kommunikationsstrateg och snart copywriter. Sen har jag gjort lite praktik och sånt, men det ovan är sådant jag haft anställning och fått lön för.

 

25. Hur går du helst klädd? I shorts! Älskar det, det förutsätter att det är sommar dock.

 

26. Vilket stjärntecken är du född i? Vädur.

 

27. Vilket är ditt favoritgodis? Skumtomtar! Har också väldigt bra lösgodissmak har jag fått höra (är alltså inte bara jag själv som tycker det).

 

28. Vad sa du senast? ”Det ser smidigt ut” åt Filip som ligger på sin yogamatta och stretchar.

 

29. Vilket var ditt bästa ämne i skolan? Gillade verkligen svenska och musik, hade dock bra betyg i alla ämnen på högstadiet och gymnasiet (pluggis). På universitetet tyckte jag tidskriftsdesign var bland det roligaste!

 

30. Vad har du på dig just nu? Svart skinnkjol med små guldprickar, mintgrön anogratröja, svarta strumpbyxor, svarta mockaloafers, guldigt armband. Hade jag läst beskrivningen av det här för typ tio år sedan hade jag skrattat ihjäl mig på grund av att det låter så sjukt 80-tal, idag tycker jag att jag är rätt… fin.

 

31. Vilken är din favoritaffär? Jag gillar verkligen Urban Outfitters utbud för det finns så mycket fint men jag får alltid lite ångest för att det mesta känns dyrt. Därför är nog Urban Outfitters i USA min favoritaffär för då är allt mycket billigare men fortfarande lika fint. Annars gillar jag snygga och mysiga mataffärer!

 

32. Vad har du för storlek i kläder? 34-36 typ, det beror alltid på var jag handlar och vad det är för plagg.

 

33. Vad har du i dina fickor? Har inga fickor.

 

34. Vad köpte du senast? En karta frimärken så jag kunde posta brev.

 

35. Hur många gånger har du flyttat? En enda hittills! Från mitt barndomshem till min lägenhet i centrala Norrköping. Sedan flyttade ju jag och Filip ihop några år senare men då flyttade han in och jag bodde  fortfarande kvar. Men nu flyttar jag snart till en liten etta i Stockholm. Är tacksam för att jag hittat boende, är dock lite stressad för att behöva rensa bland alla tusen saker jag hamstrat de senaste åren…

 

36. Om du var fast ensam på en öde ö, vilka tre saker skulle du ta med? En såndär superkniv, en tändsticksask och en telefon så man kan ringa hem till pappa och säga att man vill bli hämtad…

 

37. Är du morgon- eller kvällsmänniska? Kväll! Jag får alla mina bra idéer på kvällarna och gillar att hitta på saker då. Att gå upp tidigt om morgnarna har aldrig varit min grej.

 

38. Senaste filmen du såg på bio? Kanske Skyfall? Jag minns faktiskt inte, men något före jul var det.

 

39. Har du blivit sydd någon gång? Några stygn i underläppen, på insidan dock så det syns inget.

 

40. Har du någon gång badat naken utomhus? Inte sen jag var jätteliten vad jag kan minnas.

 

 41. Vad åt du till frukost? Yoghurt med hallon och müsli, surdegsbröd med salami och paprika, apelsinjuice och kaffe med mjölk.

 

42. Hur såg ditt liv ut för tio år sedan? Jag var tolv år och gick i sexan. Såg ut så som man gör när man växer och utseendet inte riktigt hänger med på alla plan samtidigt… Spelade cello, var med kompisar och kopplade upp mig med modem typ.

 

43. Har du någon gång åkt dit för fortkörning? Nej, har aldrig blivit stoppad.

 

44. Vem gjorde senast något extra speciellt för dig? Hm, Filip trollade fram en stor kexchoklad till mig här om dagen när jag var megahungrig och trött, då blev jag väldigt glad för det var precis det jag behövde i den sekunden. Annars vet jag att mina nära och kära gör fina saker för mig mest hela tiden.

 

45. Vart lägger du din mobiltelefon när du sover? På golvet bredvid sängen så att den inte ska kunna trilla ner.

 

46. Vad var det sista du åt? En biff Lindström som var utsökt!

 

47. Vem är världens vackraste kvinna? Skulle ju inte ha något emot att se ut som Beyoncé…

 

48. Är du blyg? Lite, det beror nog mycket på situationen.

 

49. Vilken var den sista konserten du var på? Den senaste ”stora” konserten jag var på var nog Bo Kaspers orkester på Cirkus.

 

50. Vad heter du i andra namn? Hanna och Kristin.

 

51. Har du varit med om en bilolycka? Nej, inget allvarligt, minns att vi åkte i diket någon gång när jag var liten och att en bil körde rakt in i vår husvagn en annan gång så den blev skräp…

 

52. Har du något bevarat inom dig som ingen annan vet? Hm, ja klart jag har saker som jag inte går och säger hur som helst.

 

53. Vilken är den roligaste träningsformen? Att skratta så man får ont i magmusklerna! Nej men seriöst, tycker sällan det är roligt att träna. Kan tycka det är skönt att springa när det går bra och att ta i ordentligt med musklerna och så men det är liksom inte roligt så jag skrattar.

 

54. Har du några husdjur? Nej, har haft som liten men är inte sugen på att ha några nu.

 

55. Vill du gifta dig? Ja, en vacker dag vore det kul!

 

56. Var växte dina föräldrar upp? Hm, min pappa har bott lite här och var men mesta tiden i Norrköping. Min mamma växte upp i Finspång, jordens icke-metropol.

 

57. Har du någon gång ringt polisen? Ja, men bara lokalt, inte 112. En natt när jag satt och tentapluggade och såg en moppekille göra inbrott i en bil.

 

58. Har du svenskt ursprung? Ja.

 

59. Har du, eller har haft, något smeknamn? Julle, Jullan, Jules, Julio…

 

60. Vilka är dina största svagheter? Jag avskyr att förlora och att ha fel. Är också extremt orolig av mig, kan man oroa sig för något så gör jag säkerligen det. Det kan vara allt från att råka ut för trafikolyckor till att möta vilda djur i skogen eller att bara glömma bort något… Sen är jag också värdelös på badminton och skridskoåkning, men det behöver man ju inte utsätta sig för så ofta.

 

Lista lånad från Hanna och Kristin, som heter precis som mina mellannamn!

Delta i diskussionen

5 kommentarer

  1. Kul! Funderade just på vad jag skulle svara på de här frågorna. Badstranden i Holland var kanske ingen höjdare, men prinsesstårtan vi åt för att fira min födelsedag smakade bra. Direkt från IKEA ju…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *