Vinterjacka

I helgen bestämde jag mig för att jag behövde en ny vinterjacka och tur var väl det, för nu har iskylan verkligen slagit till! Dock så är ju det här med vinterjacksköp inte det allra lättaste, det finns väldigt många mindre fina och ett litet antal man gillar (som oftast är väldigt dyra). I vilket fall så bestämde jag mig för att köpa en ordentlig jacka denna gång, som jag kan ha under några säsonger och för att hitta den ultimata jackan utgick jag från två olika poängsystem: Mammapoäng och Juliapoäng. Nu förstår ni kanske ingenting, och det är helt rimligt, men jag tänkte förklara.
Mammapoäng får man om jackan inte är midjekort utan gärna går nedanför rumpan. Man får det också om den är gjord i något tåligt och rejält material. Och poängen bara trillar in om man kan ha jackan över flera säsonger och om den är riktigt, riktigt varm.
Juliapoäng får man om man inte ser ut som en sumobrottare i jackan. Man får det också om den har ett fint foder med tecknade djur. Och en enkel jacka utan en massa onödiga texter och tryck, men med fina små läderdetaljer och snören, det ger också många Juliapoäng.
 
Den jacka som kammade hem flest poäng i mina system tillslut var denna fina mörkblå från Elvine. Jag testade den idag i tio minusgrader utan att frysa det minsta och jag är mycket nöjd med mitt köp!

Delta i diskussionen

19 kommentarer

  1. Vilken jättefin jacka. Jag tycker att marinblått är så himla fint på vinterjackor. Jag gillar Elvines jackor och hade en svart för några år sedan. Det var egentligen inte min, jag hade lånat den av min syster. Men ändå jättefin.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *