Instagram-magneter

Kylskåp kan antingen vara jätteroliga eller extremt tråkiga, allt beror på vad som finns i och på. God mat antar jag att ni vet hur man handlar vid det här laget så istället tänkte jag visa ett knep på hur man gör utsidan av kylskåpet lite finare. Jag kom nämligen på att jag ville förvandla några av mina favorit-instagrambilder till magneter och så här gick jag tillväga.
Först valde jag ut mina favoritbilder och skalade ner dem till måttet 6×6 cm. Sedan printade jag ut dem.
Efter det plockade jag fram sax, lim, svart kartong, plastfilm och magnettejp. Det är nämligen vad som behövs för att förvandla bilderna till magneter. Klipp ut fyrkanter i kartongen som är lika stora som bilderna du just skrivit ut. Limma sedan fast varje bild på kartongbiten.
Nästa steg är inplastningen och här har jag ett litet knep för att det ska bli bra. Lägg plastfilmen över hela bilden och se till så det inte är några bubblor eller veck. Klipp sedan små hack snett in mot hörnen.
Vik in över- och nederkanten runt bilden. Ta fram saxen igen och klipp bort de små trianglarna med dubbel plastfilm som bildas, totalt fyra stycken.
När du gjort det ska det se ut så här. Vik då till sist in filmen på vänster- och högersidan. Tejpa magnettejp på baksidan – det är ungefär världens bästa pysseluppfinning och går att köpa ganska billigt på Clas Ohlson. Jag använde två 6 cm långa bitar till varje bild.
Sedan är det bara att sätta upp magneterna på kylskåpet! Jag gjorde ett gäng här om dagen och gav till min kompis Emelie när hon hade avskedsfest. En perfekt liten present eftersom det alltid är kul med egengjorda saker och alla har ju ett kylskåp. Sedan var jag tvungen att göra några till mig själv också eftersom det var så kul!

Delta i diskussionen

15 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *