De senaste dagarna har jag hunnit baka äppelpaj två gånger. Mest för att det är så himla enkelt och gott och för att den första tog slut så snabbt. Receptet jag använder mig av är i grunden det här, men jag har några knep som gör pajen ännu godare, vilka jag tänkte dela med mig av nu.
– Använd svenska syrliga äpplen. Nu smakar de som allra bäst och är sådär härligt rödrosa.
– Tillsätt en liten nypa flingsalt i smuldegen, det gör den ännu godare.
– Precis innan du plockar ut pajen, säg högt för dig själv: ”Man är aldrig så rik som när man har en nybakt paj i ugnen” och känn dig som Ernst Kirchsteiger.
– Ät upp den med massor av vaniljvisp eller vaniljsås. Smaklig måltid!
Vad pysslig du är. Själv har jag kört äppelklyftor med sirap, kanel, ströbröd och lite margarin i mikron. Snabbt och gott med vaniljvisp till. Det finns äpplen på vårt träd om du vill ha.
Mums!
tack för tipset!
mums ! älskar!
så himla gott =)
Äppelpaj känns precis rätt nu när hösten smyger sig på!
Mums! 😀
vilka bra tips, vad kul!:)
Jag har alltid i lite ljus sirap i – Lite kolaton då 🙂
Tack för lite extra tips. Jag är så trött på vanlig äppelpaj så jag behöver trimma till den lite känner jag. 🙂
Finns nog inget godare än äppelpaj nu i höst! 🙂
Haha älskar Ernst tipset!
mmm älskar äppelpaj, perfekt nu på hösten!
Åh tusan vad sugen jag blev på äppelpaj nu!!
"Precis innan du plockar ut pajen, säg högt för dig själv: "Man är aldrig så rik som när man har en nybakt paj i ugnen" och känn dig som Ernst Kirchsteiger." – Hos mig är Ernst lite av en husgud och det där är ju faktiskt sant
åh va gott!!
Gott med äppelpaj 🙂
Hahahah, Ernst <3<3
Åh vilka bra tips! Hahhaha 3an! 😀
alltså. Äppelpaj <3
Ska prova det där med flingsaltet!
åh! gott! tack för tipsen också. ^^, har aldrig provat med flingsalt.
klockrena tips hahha 😀 måste baka här i dubai också trots att det inte är något höstmys i 35 grader… Att ha honung och havregryn i degen gör det också godare! Då blir det lite "knäckigt"
Åh va gott med äppelpaj.
Kanske att man ska ta och baka sig en 🙂
Hahahhah Ernst!
Vältajmat, ska ut nu i dagarna och plocka äpplen och antar att alltihop kommer sluta som paj! Tycker tips tre var det bästa, inget gå upp mot att känna sig sådä riktig huslig 😉
Vilka gulliga knep! Måste definitivt testas!
Gottgott!
Härliga tips, speciellt citatet av Ernst 😀
Jag gillar dina tips, speciellt de om Ernst, haha. 🙂
Jag som älskar äppelpaj får nog pallra mig ner till butiken och köpa mig några kilon äpple. Det är ju säsong nu, så varför inte passa på. Jag har suktat efter äppelpaj under större delen av sommaren.
Kram
=) Underbara tips
Åh tack för tipset!
Svenska äpplen i en paj är helt klart ett vinnande koncept:)) Vilka fina bilder!
mmm gött 🙂
Bra tips! 😀 Om du är ett fan av mat borde du besöka våran blogg, vi erbjuder allt från söta bakelser till nyttiga hälsotallrikar.
Kram!
omnomnomnom
Så gott det är med äppelpaj!
Mums ^^
haha, ska precis blogga om äppelpaj. Vill du variera dig så hittar du receptet på, enligt mig, den allra godaste äppelpajen här: http://www.appelpaj.se/smarrig-knaprig-appelpaj/ Har varit duktig och sparat lite på den, så snart ska jag äta sista biten till förmiddagskaffet.
Kram
Åh mumma! Det här ska jag unna mig ikväll 🙂