Äppelpaj

De senaste dagarna har jag hunnit baka äppelpaj två gånger. Mest för att det är så himla enkelt och gott och för att den första tog slut så snabbt. Receptet jag använder mig av är i grunden det här, men jag har några knep som gör pajen ännu godare, vilka jag tänkte dela med mig av nu.
 
– Använd svenska syrliga äpplen. Nu smakar de som allra bäst och är sådär härligt rödrosa.
– Tillsätt en liten nypa flingsalt i smuldegen, det gör den ännu godare.
– Precis innan du plockar ut pajen, säg högt för dig själv: ”Man är aldrig så rik som när man har en nybakt paj i ugnen” och känn dig som Ernst Kirchsteiger.
– Ät upp den med massor av vaniljvisp eller vaniljsås. Smaklig måltid!

Delta i diskussionen

39 kommentarer

 1. Vad pysslig du är. Själv har jag kört äppelklyftor med sirap, kanel, ströbröd och lite margarin i mikron. Snabbt och gott med vaniljvisp till. Det finns äpplen på vårt träd om du vill ha.

 2. "Precis innan du plockar ut pajen, säg högt för dig själv: "Man är aldrig så rik som när man har en nybakt paj i ugnen" och känn dig som Ernst Kirchsteiger." – Hos mig är Ernst lite av en husgud och det där är ju faktiskt sant

 3. klockrena tips hahha 😀 måste baka här i dubai också trots att det inte är något höstmys i 35 grader… Att ha honung och havregryn i degen gör det också godare! Då blir det lite "knäckigt"

 4. Vältajmat, ska ut nu i dagarna och plocka äpplen och antar att alltihop kommer sluta som paj! Tycker tips tre var det bästa, inget gå upp mot att känna sig sådä riktig huslig 😉

 5. Jag gillar dina tips, speciellt de om Ernst, haha. 🙂
  Jag som älskar äppelpaj får nog pallra mig ner till butiken och köpa mig några kilon äpple. Det är ju säsong nu, så varför inte passa på. Jag har suktat efter äppelpaj under större delen av sommaren.
  Kram

 6. Bra tips! 😀 Om du är ett fan av mat borde du besöka våran blogg, vi erbjuder allt från söta bakelser till nyttiga hälsotallrikar.
  Kram!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *