Äppelkaos

Det hela började med att jag fått en påse äpplen av min mamma som hon plockat från äppelträdet hemma. Och eftersom den där äppelpåsen bara stod och väntade på att bli använd så fick jag för mig att jag skulle prova ett recept på äppelsirap som jag hittat. Så jag sköljde, hackade, kokade, sockrade, kokade, silade, rengjorde burkar, kokade, kokade och kokade… men det blev aldrig sirap av mina äpplen. Det var omöjligt att få vätskan i kastrullen att tjockna och jag blev smått irriterad eftersom jag läst receptets tillvägagångssätt med största noggrannhet och till och med använd tidtagarur för att koka allt i rätt tidslängd. Till slut kollade jag argt på receptet en sista gång och upptäckte felet. Där jag läst 3 l vatten stod det egentligen 3 dl vatten. Med tio gånger för mycket vatten i var det ju inte konstigt att det aldrig blev någon sirap. Så istället blev det någon sorts äppelsaft av vätskan och äppelmos av de silade äpplena. Frågan hur det kommer smaka kan jag tyvärr inte svara på och jag tänker nog inte dela med mig av något recept heller. Av rädsla kommer jag inte heller våga bjuda någon på mitt husmoderliga hopkok utan bittert dricka min saft tills jag vågar mig på ett nytt försök med sirapen. Det blir inte alltid lyckat i min pysselvärld och inte alltid som man tänkt sig, men förhoppningsvis kommer jag kolla ännu mer noggrant i ingredienslistan nästa gång…

Delta i diskussionen

8 kommentarer

  1. Men hallå! Det kan ju bli hur bra som helst ju! Berätta hur det smakade, när du vågat prova… 🙂

  2. Stackare, men det finns fler äpplen på trädet om du känner för att testa igen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *