Tangerine

Jag gillar när man kan koppla samman sinnen med olika minnen. Som när man hör en viss låt och direkt skickas tillbaka till tiden då man var sexton. Eller när man känner smaken av nygrillad abborre och vet att det är juli och man är i skärgården. Sommaren 2012 har redan fått sin lukt. Solvarm hud som smörjs in, skummande bubblor i duschen efter en springtur och bara ben som skiner lite. Allting doftar av mandarin. Från början föll jag mest för flaskan (allt hysteriskt mönstrat som kommer i min väg verkar jag numera fatta tycke för) men nu i efterhand är det lukten som satt den djupa prägeln. Jag kommer kanske inte köpa dessa två flaskor igen, även om jag gillar dem, för det är något med deras doft som alltid kommer påminna mig om sommaren 2012. Och den är här och nu.
 
Vill man lukta som jag i sommar så är det bara att springa förbi sin närmsta H&M-affär.

Delta i diskussionen

4 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *