Rutiner vs kreativitet

En sak som jag inte riktigt förstår är människor som alltid äter samma sak till frukost och alltid bär likadana kläder. Visst, det kanske inger någon sorts trygghet och blir till en praktisk rutin, men man förlorar ju så mycket kreativitet! Särskilt om man har ett arbete som inte är särskilt mångsidigt, då måste ju varje dag bli väldigt likadan. För mig är småsaker som frukostar och klädval perfekta tillfällen att få utlopp för sin vardagskreativitet, att göra det hela lite roligare och mer spännande, att få testa något nytt. Sedan är det självklart att man inte orkar göra det jämt och att vissa dagar är tråkigare än andra, men när man har chansen att prova på 365 olika kombinationer, varför ska man då bara hålla sig till en? Eller vad tycker ni?
 
Så här såg min frukost ut här om dagen. Pannkakor, kaffe, persika och smälta marshmallows. En helt ny kombination för mig och ännu ett litet utlopp för min kreativitet.

Delta i diskussionen

11 kommentarer

  1. Visst är det kul att testa nya saker, men då tycker jag om nya aktiviteter. Jag känner inte riktigt att vad jag är till frukost spelar så stor roll. Jag är också en sådan där person som alltid sitter på exakt samma plats på bussen, och det kanske har lite med trygghet att göra, jag vet inte riktigt, jag trivs där bara. Men testa nya klädkombis är ju kul, det måste jag hålla med om. (och oj vad tråkig jag lät nu)

  2. Haha, fan va bra sagt. Jag är nog tyvärr den som ofta äter samma sak till frukost och har ofta på mig samma saker. Jag skyller på att jag inte handlar mat själv och min garderob är liten och jag har inga pengar… hahaha men det är så sant, så jag ska fan ta och ändra på det. För det kan göra så mycket. Bara det lilla.

  3. Du har så rätt så. Jag önskar jag vore mer kreativ, mer spontan. Men jag är, och förblir väl, en rutinmänniska. Hatar det innerligt. Då o då tittar spontaniteten fram, men det är långt ifrån varje dag.

  4. Har jag faktiskt aldrig tänkt på. Vilken fantastisk idé. Det är ju helt sant, har man möjlighet till 365 olika kombinationer varför hålla sig till en. En riktig ögonöppnare, tack! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *