Pasta med spenat, räkor och chili

Jag är långt ifrån någon mästerkock och det här med matlagning är väl inte direkt mitt främsta intresse. Men ibland händer det att jag lyckas hitta på något gott och då är det ju lika bra att dokumentera det och visa er. Så här kommer mitt recept på pasta med spenat, räkor och chili.

Steg ett är att tina och skala räkor. Jag brukar köpa frysta, det är ganska billigt och så är det gott också. Har man god framförhållning lägger man fram räkorna någon timme i förväg så de är färdigtinade när man ska laga mat. Är man lite mer av den impulsiva typen så kan man låta dem tina i lite vatten, då går det snabbt men lite av smaken försvinner. Huvudregeln är i vilket fall att aldrig använda sig att färdigskalade räkor på burk, de smakar bara trist!

Steg två är att göra en sås. Jag gjorde min på creme fraiche som fick koka upp och sedan smaksättas med sambal oelek, vitlök, tomatpuré, salt och peppar. Låt den koka ett par minuter och smaka av.

Steg tre är att smörsteka färsk spenat. I med en påse och stek i några minuter, salta lite om du vill.
Steg fyra är sista steget och det är att koka pasta. Välj en god sort som du gillar.
När allting är klart, blanda ihop och ät. Hur enkelt och gott som helst!

Delta i diskussionen

11 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *