Intro

I början av detta år har jag läst en kurs i tidskriftsdesign och -produktion på min utbildning. En stor del av den kursen gick givetvis ut på att skapa ett eget magasin och resultatet av det tänkte jag visa er nu. Tillsammans med Erik, Ella, Olle och Sandra har jag skapat musiktidningen Intro. Till skillnad från många andra musiktidningar så innehåller den inte bara artiklar om olika band och recensioner av ny musik utan vi har valt att se på innehållet på ett annat sätt. Tanken är att vi med vår tidning delvis ska visa på hur man kan visualisera musik och med hjälp bilder och text tala om hur den låter. Sedan vill vi också att våra läsare ska få chansen att upptäcka ny musik, så därför har varje nummer sin egna spellista. Med hjälp av en QR-kod som man scannar i tidningens inledning får man upp spellistan och kan sedan lyssna på den samtidigt som man läser. Dessutom har varje sida och artikel fått sig en egen låt tilldelad, vilket syns i nederkanten. Nog pratat om konceptet, nu tycker jag att vi bläddrar lite!

Såhär ser framsidan ut! Varje nummer har ett särskilt tema och denna gång är det bandet Talking Heads som är i fokus. Därför heter numret This Must Be The Place Issue och det vi ser på framsidan är en visualisering av just den låten där varje ton i melodin motsvaras av en färgruta.

Sedan följer några introduktionssidor med en innehållsförteckning, hela låttexten till This Must Be The Place och QR-koden bland annat. Förresten, om ni vill lyssna på spellistan så hittar ni den här!

Den första artikeln i tidningen är en intervju med en konsertfotograf och en bildserie med hans bilder.

Sedan följer en artikel som handlar om toner i rymden och kända rymdmusikkompositörer.

Nästa sak att läsa är en guide till sommarens festivaler som fått den passande titeln Jag vet vilken dy hon varit i.


Varje nummer har också en längre bildserie där en låt tolkas och i detta nummer är det bästa Beatas bilder som illustrerar låten Into the Clouds med The Sound of Arrows.

Sedan kommer en intervju med Jason Munn som gör grafiska affischer åt kända artister och band.

Efter det följer några längre texter om Talking Heads som alltså är vårt huvudtema i detta nummer.

Och slutligen kommer några recensionssidor, men inte bara av album utan även av musikböcker och musikfilmer.

Vill ni bläddra i hela magasinet och läsa det lite mer ingående så kan ni göra det nedan eller här. Trevlig läsning!

Delta i diskussionen

16 kommentarer

  1. Helt sjuukt snyggt!!! Hjälp, om man hade er kreativitet och det där utförandet sen…

  2. JULIA, DET HÄR ÄR SÅ HIMLA BRA! (ja jag var tvungen att skrika det) Den här tidningen borde säljas, alla borde läsa den. Annars är ju musiktidningar så tråkiga, tycker jag, den här är verkligen allt annat än det.

  3. Häftigt! Jag och ett par har mina kompisar har snackat om att starta en kulturtidning med mycket bilder och grejer. Kul att se någon annan som lyckats genomföra något liknande på ett snyggt sätt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *