Tristess vs. Inspiration


Jag är en hopplös person. Jag går hela hösten och längtar efter ledighet och tid. Tid att läsa böcker, se på tv-serier, pyssla och bara ta det lugnt. Men sedan när den där tiden väl är här så drabbas jag av tristess-panik efter bara några dagar. Jag måste ha något att göra, något planerat varje dag, för alla dessa tomma och lediga dagar gör mig lätt så uttråkad. De första dagarna på det nya året har alla varit fyllda av denna tristess. Alla jullovsbesökande vänner har redan lämnat Norrköping och klasskompisarna har ännu inte hunnit vända tillbaka från julledigheten. Egentligen hade jag planerat att resa iväg utomlands nu några dagar, men på grund av vissa tråkiga omständigheter blev inte det heller av…

Så jag går mest omkring här hemma och gnäller och väntar på att något roligt ska dyka upp. Och jag vet att saken är som sådan att när man väl börjar göra roliga saker och återfår sin inspiration och kreativitet, så föds det också ny. Så min plan just nu är att jag ska försöka tvinga mig själv att hitta inspiration igen för att på så sätt få lite roligare. Jag började med att beställa hem ett nytt objektiv till min kamera som förhoppningsvis kommer snart. Och sedan fortsatte jag med att hämta saxen och ett gäng gamla tidningar. Nu ska här minsann kreativiteten lockas fram! Har ni några bra tips på hur man kan inspireras? Dela hemskt gärna med er i så fall, det kan vara allt från tumblr-länkar till utflykter. Tack!

Delta i diskussionen

9 kommentarer

  1. Jag vet inte heller hur man får tillbaka inspirationen, men jag har tittat igenom tidning efter tidning nu, och har klippt ut mängder med saker.
    bara klipp och klistra antar jag! Det är det jag hade tänkt göra. Dröm dig bort mot tider längre fram, sommar och sånt liksom?

  2. Hej,
    jag undrar vad du har för objektiv just nu? Och vilket du har beställt. Jag börjar bli så trött på mitt så jag behöver tips om ett nytt!

  3. Skönt att läsa detta just idag. Har kännt NOLL inspiration och varit asdeppig hela dagen. Snart kommer ljusare tider, då blir jag nog inspirerad igen. Musiken har man dock alltid. Den inspirerar mest.

  4. Jag känner precis likadant! Jag har längtat efter jullov, att få vara hemma hos familjen, ha tid att läsa böcker och allt möjligt annat. Men nu när jag väl är ledig och har tid går jag mest runt och har inget att göra, har inte haft lust att läsa någon bok eller något annat så dagarna bara går långsamt förbi…

  5. Det låter som en bra idé. 🙂 det är ju viktigt att kunna vara själv och odla sina egna intressen (utöver att hitta på saker med vänner), för man måste leva med sig själv resten av livet. Bäst att bli kompis med sig själv. ^^ Tycker det är en rent outhärdlig situation när man går omkring och är uttråkad så fort man är ensam med sig själv, speciellt outhärdligt blir det när man tappat sin inspiration till kreativitet. Själv brukar jag titta på film, kolla på bilder på weheartit och bläddra i modekataloger/tidningar för att få tillbaka inspirationen. Det är på gott och ont, ibland fungerar det, ibland ger det bara känslan av att jag suger på allt medan alla andra tar fantastiska bilder/syr fantastiska kläder/passar i allt. Men kan ändå rekommendera att kolla lite film, där kan man ofta inspireras av miljöer och stillbilder. ^^

  6. Är precis likadan! haha. Är rätt dålig på att inspireras just nu jag med men jag brukar kolla på fina bilder på weheartit eller tumblr, läsa andra bloggar, texter, böcker, se på filmer eller gå ut och fota. Men det är svårt när man tappat inspirationen lite. Jag har även en inspirationsbok som jag klistrar in bilder etc. från tidningar, scrapbooking typ. Det är väldigt kul 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *