Lucka 7

Nu har det blivit dags för den sjunde dagen i julkalendern (som ni kanske märkt har jag missat några dagar på grund av tidsbrist, men jag kör vidare ändå). Dagens rubrik är

Berätta om ett av dina favoritfotografier

Att kunna välja här är ju mer eller mindre omöjligt kände jag, så jag gjorde processen kort och lät bli att bläddra igenom hela bildarkivet utan tog istället bara den bild som jag först kom att tänka på. Den är tagen sommaren 2010 ute i Misterhults skärgård. Jag minns det som en av de varmaste dagarna det året, solen gassade från en klarblå himmel och det var nästan 30 grader varmt. Vi bestämde oss för att ta den gamla båten med puttrande motor mot Klintemåla och den lilla affär som finns där. Ute på havet svalkade vinden och vattnet gnistrade. Det var ett ögonblick av underbar tidlöshet. En guppande båt med vänner i under en riktigt varm sommardag.

Jag gillar fotot på grund av de mjuka färgerna, den lite drömska oskärpan och hur bilden pekar framåt. Men mest av allt gillar jag den för det ögonblick som den fångade.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *