Lucka 2

Det har blivit dags för den andra luckan i julkalendern och dagens rubrik är:

Berätta om staden du bor i

Norrköping. Älskade, avskydda Norrköping. I denna mellanstora, mellansvenska stad har jag tillbringat merparten av mitt liv. Jag har gått åtskilliga varv kring vattnet nedanför Folkparken. Jag har skyndat upp och ned för kullerstensklädda gator, aktat mig för spårvagnar och bilister. Jag har strosat längs promenaderna, stannat vid Halvars kiosk och ätit glass (precis som Ulf Lundell sjunger). Jag har älskat att det finns så många människor jag tycker om här och jag har hatat att precis alla här tycks känna varandra.

Norrköping är en vacker stad, det säger många. Här finns det porlande vatten som flyter rakt igenom staden. Vacker arkitektur, ståtliga industribyggnader som fått nytt liv och gamla välbevarade hus. Om vintrarna är staden full av lampor. Ljuskronor, belyst vatten och klädda träd. Det mesta glittrar och glimrar.

Men Norrköping är också en stad som faller lite i dvala på vintern. Folk stänger in sig och det finns inte så mycket att göra längre. Den mellanstora, mellansvenska staden faller i sömn och likaså gör jag. Därför är jag sugen på att se något nytt. Hitta en ny stad med nya områden att utforska och nya möjligheter. Lämna det trygga och välbekanta. För jag vet att även om jag flyttar härifrån så kommer Norrköping alltid vara min hemstad. Staden där min famlij bor och där jag vuxit upp. Staden där jag fick vara med om första konserten, kärleken, kaffekoppen, krisen och kyssen. Det kan inget ändra på.

Delta i diskussionen

5 kommentarer

  1. Kris, kaffe och kärlek. Dä ä Norrpan dä! Största krisen är när de möblerar om på HM.

  2. Förstår precis vad du menar med att du är sugen på att hitta en ny stad och det gör nog många själv har jag bott i min lilla håla i snart 20 år så kan säga att jag nog suktar men än vad du gör haha, men någonstans hör man ändå till sin lilla stad eller by och kommer alltid att göra det, lite mysigt och kärleksfullt när man tänker på det! haha

    Norrköping är en super vacker och mysig stad, där hade jag absolut kunnat tänka mig att bo, mycket också efter som att min pojkvän kommer där ifrån men ändå! haha

  3. Vackert skrivet! Och jag känner igen mej. Staden har verkligen gått i dvala. Är även jag från Norrköping. Tror många känner som du och jag om sina städer under dessa mörka månader 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *