Lucia

Lucia är en av mina absoluta favorithögtider. Det är nystrukna linnen, rinnande stearinljus och flerstämmig körsång. Texter om stalledrängar, stjärnklara nätter och julefrid. Jag tycker att det är ett så otroligt fint sätt att lysa upp decembermörkret och sprida lite värme. Helst av allt hade jag velat vara med själv idag och gå luciatåg, för det är något visst med att stå där framme och sjunga alla sångerna och känna julpirret i kroppen. Men har man inget luciatåg att delta i så får man nöja sig med att kika på och det är inte så illa det heller. Har ni firat Lucia idag?

Delta i diskussionen

5 kommentarer

  1. Ja, på Skandinaviska Centret i Vancouver hehe. MER än svenskt då andra generationens Svenskar efteråt tar på sig folkdräkt och dansar till fiol och dragspel!

  2. Åja! Vaknade extra tidigt för att njuta av tv:s Luciatåg. Låg i min varma säng och drog mig och lyssnade på den vackra musiken. Underbar Luciamorgon <3

  3. Jag jobbade under 15 timmar under luciadagen och var skapligt stressad, men så på kvällen kom norrköpings lucia och lussade för oss, det var så mysigt och gjorde hela min dag!

  4. Håller helt med dig! Var faktiskt Lucia själv i år, det var verkligen en upplevelse. Men tyvärr hade jag inget ljus i handen, så mitt ansikte syntes inte så mycket… Synd, men det var roligt i alla fall 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *