Fyra skivtips

Det känns som om den här hösten är fylld med bra albumsläpp och jag hinner knappt lyssna på allt bra. Men fyra stycken svenska nysläppta album har jag lyssnat och fastnat för, så dem tänkte jag tipsa er om!

Jonathan Johansson – Klagomuren Jag har en känsla av att detta album kommer bli representativt för hösten 2011, jag har nämligen redan lyssnat på det åtskilliga gånger. Det är något med texterna och melodierna som känns så logiskt och självklart, men samtidigt skulle jag aldrig kunna skriva det själv. Få svenska musiker lyckas med att skriva så bra låttexter som Jonathan Johansson gör.

Snart kommer tårarna
, ett regn i Sahara
snart ska vi ångra vad vi hoppades på
Snart kommer vågorna, snart kommer Atlanten
snart ska dom största bli så små
Och snart ska någon driva ut demonen
snart ska vi vakna i ett paradisAnna Ternheim – The Night Visitor Det här är verkligen höstmys med fina stämmor små inslag av country. Jag vill hämta filten, tända en brasa och bara kura ihop mig med en kopp varm choklad. Den här skivan gör mig mjuk och glad ända in i själen. Cellon på What Remains? gör låten om möjligt ännu vackrare och spår nummer 8, God Don’t Know får mig att vilja nynna stämmor hela tiden.

Tingsek & Vindla String Quartet feat. Måns Mernsten Jag har ju en stor svaghet för stora arrangemang och mycket stråkar, så att jag gillar det här albumet är ingen överraskning. Det är en perfekt söndags-pysslar-skiva att ha på i bakgrunden när man fixar och trixar. Den är både glad och lite poppig utan att bli det minsta hysterisk. Som en bonus sjunger Magnus Tingsek helt magiskt, hans röst känns lite som en svensk Jamie Cullum.

Loney Dear – Hall Music Det är inte många musiker som bor på affisch i min garderob men av dem är faktsikt Loney Dear, en favorit sedan länge som alltid lyckas producera fantastisk musik. Denna skiva är självklart inget undantag och har hunnit spelas flitigt här hemma. Även på detta album kan man finna fantastiska arrangemang, många instrument och spännande klanger. D Major, Young Hearts och What Have I Become? är tre låtar som blivit riktiga favoriter.

Delta i diskussionen

3 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *