Två dagar i Stockholm

Jag kom fram till Stockholm på eftermiddagen och möttes av strålande sol och värme. Hann med ett snabbt hej och hejdå till Anna som skulle ta tåget till Lund innan jag letade mig från Centralstationen och mot Östermalm. Där hälsade jag på hemma hos Karin och såg hur hon bodde. Sedan gick vi till Fotografiska för att se utställningar med Robert Mapplethorpe, Helen Lewitt och Martin Bogren. Gillade det mycket! Kom dock på mig själv med att titta mer flyktigt på foto än vad jag gör på annan konst, vilket kan bero på att man inte ser lika mycket av tekniken och uppbyggnaden av verket som man gör med målningar exempelvis. Men det är ju bara en parantes (och jag är bildanalys-skadad). När vi klev ut från Fotografiska möttes vi i alla fall av solnedgång över vattnet och Stockholm visade sig från sin bästa sida.

Jag fortsatte kvällen med att ta spårvagn och buss ut till Kungsholmen och hem till Stina. Där fanns det blommor på bordet och små cyklar i fönstret och allt var precis lika fint som det brukar vara. Jag blev bjuden på middag med inslag av pasta, parmesan, ruccola och röd pesto. Samt introducerad för drycken bäckvatten, inte fullt lika friskt och naturligt som namnet påstår. Men gott! Sedan avhandlades varenda person i vår bekantskapskrets och vi åt choklad och drack kaffe och sedan spillde jag hotshot på tröjan och lite i håret och på bordet också (ett helt vanligt Julia-beteende). Men som väl var fick jag en ny chans och sedan var vi tvungna att se om det var skillnad på torr eller söt sherry (det var det). Helt plötsligt var klockan mycket och vi gäspade så då bestämde vi att det var dags att sova.

Nästa dag började med snooze och sovmorgon innan vi klev upp för att äta frukost. Efter kaffe och ägg och smörgås och yoghurt var vi redo att åka till St. Eriksplan där vi mötte upp Sara. Det blev klänningsletande och shoppande i ett Stockholm som var nästan sommarvarmt och vi gjorde alla några bra fynd. Sedan letade vi efter bra sushi i en smärre evighet innan hungern tog över och vi hamnade i expresskassan på Max. Tre minuter senare kom vi ut med take away-påsar och kaffe och satte oss i Kungsträdgården och njöt. Ett gäng butiksbesök till och sedan var det dags att kura ihop sig i en mjuk skinnfåtölj på lyxbussen hem mot Norrköping. Två bra dagar i Stockholm!

Delta i diskussionen

9 kommentarer

  1. Vad fint! Jag vill se mer sådana här inlägg!:-D
    Ps. Sorry jag klantade till det i förra kommentaren 😉

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *