Halv åtta hos mig

Om det är någon som tröttnat på matinlägg, så ursäkta, men det råkar faktiskt vara så att jag är mycket förtjust i just den ätbara delen av livet. Idag klockan 19.30 hade jag middag för fyra fina vänner som jag känt sedan högstadietiden och jag bestämde mig för att slå på stort och bjuda på trerätters. Jag har kommit på att det här med matlagning faktiskt kan vara väldigt roligt och drömmer om den dagen då jag kan gå in i en affär och bara köpa alla goda grönsaker och frukter, nystyckat kött från charken och färsk fisk. Massor av ekologiska saker och allt som är gott och fräscht, utan att direkt behöva tänka på vad det kostar. Det är mitt mål att jag ska kunna göra sen i livet, för är det något man vill lägga pengar på så är det ju ändå mat! Nåväl, detta stod på kvällens meny.

Till förrätt bjöd jag på bruschetta som är ett grillat bröd med en röra på beståendes av finhackade tomater, vitlök, färsk basilika, olivolja och kryddor.
Huvudrätten blev ugnsrostad färskpotatis med färsbiffar kryddade med rödlök, persilja och dijonsenap. Till det serverade jag tzatziki och en sallad med honungsmelon, körsbärstomater och några olika salladssorter.
Efterrätten blev slutligen en helt egenkomponerad marängbakelse. Jag hade gjort marängrundlar, ca 10 cm i diameter, och på dessa lade jag vispad grädde som smaksats med limecurd. På och emellan lade jag också skivade jordgubbar och på toppen några blad citronmeliss.

Det blev en mycket lyckad middag som uppskattades av alla gästerna och klockan hann bli mycket innan jag var ensam kvar med all disk. Och visst, ibland önskar man att man hade en diskmaskin, men det finns få stunder då jag tänker så bra som när jag får stå och diska sent på kvällen med Bon Iver i högtalarna och små såpbubblor omkring mig.

Delta i diskussionen

7 kommentarer

  1. Ack! Detta är andra gången idag jag tänkte skriva "Tack för att du just upplyste mig om vad jag ska äta till middag.", men eftersom man inte äter middag två gånger på en dag får jag spara färskpotatisarna i ugnen tills imorgon.
    Så.. tackar på förhand. Förhoppningsvis blir mitt lika gott som ditt ser ut att ha varit.

  2. Åh jag tycker också om att diska ibland! Det är lite fridfullt på något sätt!
    Tack fina bloggare, och jag älskar dina matinlägg!(:

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *