Oxford


Igår var det utflyktsdags så jag och Karin tog en buss till Oxford, det tog lite mer än en timme.

Sedan vandrade vi omkring där i värmen. Det var minst 20 grader varmt och helt underbart.

Oxford är en så otroligt fin stad, jag blev kär på direkten! Nog för att Linköpings Universitet är bra, men det kunde gott få innehålla lite mer stenbyggnader, stora trädgårdar att ligga och plugga i, gamla bibliotek och floder för roddlaget att träna på.

Snygg-Karin i solen.


Efter att ha strosat runt några timmar och nästan dött lite av finhet, sommarlukt och värme så bestämde vi oss för att det var picknick-dags! Så vi gick till Tesco och handade i princip allt som såg gott ut i affären.

Sedan satte vi oss vid floden, tog av varma skor och strumpbyxor och högg in på baguetter, philadelphiaost, crossianter, juice, exotisk frukt, choklad, pringles och skittles.

Och färska jordgubbar såklart, årets första!

Vid floden gick det runt ankor som då och då kom lite för nära. I alla fall med tanke på att jag är rädd för alla fåglar större än koltrastar, hu!

Men vi överlevde ank-attacken och satt där några timmar i solen innan vi bestämde oss för att ta en liten promenad i Oxfords affärer. Och för att dricka Pimm’s på en gigantisk uteservering innan det blev dags att åka hem. Otroligt bra dag! Ni måste åka till Oxford om ni får chansen!

Delta i diskussionen

11 kommentarer

  1. En botanisk och ornitologisk lektion:
    Jag ser att den mörkrosa magnolian blommar och att "ankorna" faktiskt är grågäss på besök i parken.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *