Borta men hemma

OM ATT SITTA VAKEN SENT PÅ NATTEN I EN FRÄMMANDE STAD SOM ÄNDÅ KÄNNS HEMMA

Plötsligt känns London nästan vardag. Jag hittar perfekt till Hammersmith station nu, kan varenda liten trottoarkant och övergångsställe på vägen dit. Vet var på perrongen jag ska stå när jag tar Piccadilly line mot Heathrow och kontoret. Hur jag lägger i kapslarna i kaffeautomaten, vilken mugg jag ska ta ur skåpet och hur mycket mjölk som behövs. Jag hälsar good morning och good night och kan nästan allas namn. Gör lunchmacka på morgonen, middag på kvällen och ser ett eller två avsnitt av Ally McBeal. Skrattar med Karin åt det mesta, försöker att inte ta hela dubbeltäcket och lånar hennes klänning. På Tesco vet jag precis var premiumglassen står, den som bara kostar £4 för två burkar. På måndagskvällar ställer man ut soporna och varje dag efter kl 23 börjar alltid lägenheten ovan, flat 5, att möblera om.

För varje dag som går känns denna stad mer och mer bekant. Mer och mer som vardag och just nu känns det både bra och konstigt att jag åker härifrån om drygt två veckor.

Innan jag faller in i ett alltför vardagligt mönster tänkte jag därför fråga er om det är något särskilt ni vill se här ifrån London på bloggen. Vad jag äter till lunch, vilka skor jag har på jobbet, hur snabbt mina glassburkar tar slut eller något helt annat? Kom gärna med förslag så lovar jag att leverera!

Delta i diskussionen

12 kommentarer

  1. Är lite nyfiken på hur snabbt dina glassburkar tar slut. Gissar att det är rätt snabbt… för du är ju en Eriksson 😉 Så himla kul att du trivs så bra. Kram

  2. Mer bilder på omgivningen och lite mer texter om hur London på en daglig bas. Hur människorna är, kulturen. Skillnader och likheter mellan England och Sverige skulle vara kul att läsa. Sen skulle det vara roligt att se vars du bor nu i London!

  3. hej julia! jag läste om dig i tidningen popmani och så kom jag på att jag brukade läsa här för jättelängesen. vad fin bloggen har blivit! kul att jag blev påmind, nu ska jag börja kolla oftare.

  4. Åh, jag brukade också gå på vid Hammersmith när jag var i London. Vill gärna se lite mer parker och utflykter, gärna kläder du hittat där också.

  5. Hade varit roligt att se en EFIT-dag (ett foto i timmen alltså) från din tid i London. Eller nåt sånt i alla fall!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *