Vinn heartbeat

Själva meningen med Julia-dagen är inte att hylla mig eller ge mig berömmelse. Nej, den är till för att uppmärksamma en av mina viktigaste åsikter; att man ska njuta av det lilla fina i vardagen och unna sig något. Vill ni ta sovmorgon, äta en semla, köpa ett par nya skor eller beställa hämtpizza så kan ni bara säga att ni gör det för att fira Julia-dagen. Mer uppmuntrande saker i februari-tristessen helt enkelt!

För att uppmuntra mina läsare lite tänkte jag därför ha en tävling där jag ger bort en Heartbeat-kasse till en av er. Eftersom Julia-dagen går ut på att uppmärksamma små, fina saker tänkte jag att tävlingen ska ha ungefär samma tema. Det ni ska göra är helt enkelt att lämna en kommentar där ni skriver ert favoritord och anledningen till varför ni gillar det så mycket. Sedan plockar jag ut en vinnare som får kassen skickad hem till sig! Enkelt va? Tävlingen håller på fram till kl 16.00 imorgon den 17/2 så nu kör vi!

72 svar på ”Vinn heartbeat”

 1. mitt favoritord för tillfället, för det ändras ju hela tiden är frukost. Det är det som får mig att lämna sängen på morgonen den här tiden på året. Frukost med ägg, eget bakat bröd, juice och thé. Och de bästa frukostarna sitter det en himla fin människa mittemot som är omöjligt ännu finare i morgonljus.

 2. Lyckorus

  – För att det ordet beskriver den bästa känslan i världen. Känslan av lycka som du kan känna sprida sig i hela kroppen, kanske just bara för en liten stund men som gör att hela dagen blir bra. Med ett lyckorus i magen kan du göra nästan vad som helst i hela världen.

 3. Mitt finaste ord är hallonfall.
  När jag tänker på ordet hallonfall ser jag ett varmt sommarregn framför mig. Istället för regndroppar är det små, små ljusröda hallon som far ner mot marken som små dunfjädrar. Kanske är det även en regnbåge brevid och jag tror att jag har ett stort parasoll i samma färg som hallonen uppfällt och under där sitter jag med någon jag tycker om och äter färska hallon som regnat ner från himlen.

 4. mitt favoritord är nog trasig. innebörden till trots. jag tycker att ordet kan beskriva saker så fint för en trasig sak är oftast en älskad sak. en favorittröja som fått hål i ärmen eller ett hjärta som älskat lite för mycket.

 5. mitt favoritord måste nog vara helhjärtat. det är ett av dom finaste dubbelorden någonsin. det är så himla litet men säger så himla mycket. det ger mig kraft och påminner mig om att alltid göra saker fullt ut, med all min kraft, helhjärtat..

 6. när solen lyser på t.e.x glaset på ett armbandsur, en spegel eller liknande bildas ´´solkatter´´. ordet solkatt tycker jag är så otroligt fint. jag älskar katter. jag har en egen katt och jag älskar henne så, hon är min sol som får mig att lysa. så solkatt passar så otroligt bra in på henne, därför är det mitt favoritord.

  din blogg är så fin!♥

 7. Hjärtslag, är mitt favoritord. Det säger jag inte för att det står på påsen. Utan för att det är så oerhört fint. Det låter inte bara fint, utan det har också en fin innebörd. Ljudet av ett hjärtslag är nästan oförståerligt fint, kanske bara för att det är svårt att förstå vad det är. Egentligen. Och någon man tycker oms hjärtslag måste väl vara det vackraste ljudet som finns?

 8. Mitt favoritord är smultron för det känns bra i munnen både att säga och äta.

  Och så påminner det om mina barndomssomrar när jag samlade smultron på strån med morfar.

 9. mitt favoritord är lycka. lycka kommer sällan ensam utan det är någonting man får bygga upp tillsammans, likt ett samarbete. ett exempel är att man bygger lycka när man blir kär, lyckan rusar genom kroppen när man träffar denna person och hjärtat klappar hårt av lycka. ordet är allt, man kan reflektera över det på så himla många sätt. lycka är någonting unikt och helt fantastiskt. men det kan även vara jobbigt ibland. precis som livet fungerar, citerar mitt favoritband mew ; sometimes life isn't easy. kram på dig! ♥

 10. Mitt favoritord är "Monsterkyss". Egentligen är det väl ett ganska knasigt ord, men eftersom att en person jag tycker väldigt mycket om brukar säga så till mig så smälter jag inombords varje gång jag läser det.

 11. mitt favoritord är Elias. bara för att han har vackra nyckelben, sover bredvid mig i min nya säng, bjuder på middag i sin lilla lägenhet och för att han har ett leende som har samma effekt som en nickokick.
  Men mest för att han är kär i mig och jag i honom.

 12. mitt bästa ord är; himlastormande.

  mest för känslan man får av att läsa det högt. lite som att det virvar tusen lätta moln i magen, precis så som det känns när han möter mig blick.

 13. Mitt favoritord är nog virvelvind. Dels låter ordet i sig så himla fint när man säger det (fast det används för lite, folk borde säga virvelvind mer) och dessutom så symboliserar det så mycket bra saker för mig, jag tänker lite på något nytt som kommer infarande i livet. Och nytt är fint, förändring är bra. Därför gillar jag ordet virvelvind.

 14. mitt favoritord är moln för det känns mjukt men samtidigt lite dystert i det dova o:et

 15. Jag bor i norge och mitt favoritord är därför norskt för tillfället. Norska låter oftast kul och kanske tom lite fult ibland, men det finns ett ord som är precis vad innebörden av ordet är. Ordet är Nydelig. Det betyder underbar/ljuvlig/fantastisk. Fast liksom mera av allt! (man kan lägga till ett t på slutet också och då får det samma innebörd om man gör detsamma på dom svenska orden).När norskarna säger det gör dom det med som kraft, och med stark betoning på y:et och det låter alldeles mysigt och fint och varmt. Man kan liksom inte säga det utan att verkligen mena det. (tyttebærsyltetøj betyder förövrigt lingonsylt på norska. också fint!)

 16. Mitt favoritord är oxymoron. Varför? Just för själva innebörden tror jag. Oxymoron är två saker som motsäger varandra. Tillexempel "talande tystnad", "fruktansvärt vacker", "ensamma tillsammans", "jätteliten" & "hemskt bra". Och hur kan man inte tycka om såna saker? Det bästa av båda världarna liksom!

 17. hur underbart är inte vackert. bara som det klingar när man säger det och hur fint är det inte när man får höra ordet.
  jag bara älskar det!

 18. Mitt favoritord är "luftslott". Egentligen inte av någon speciell anledning, utan mer för att det låter så magiskt. Ordet betyder fantastiska och storslagna drömmar utan grund i verkligheten, fint eller hur? Vi människor borde drömma mer. Vem bryr sig om ifall drömmarna är orealistiska, jag tror vi alla behöver det för att ta oss igenom dessa gråa vinterdagar.

 19. DOFT: Dofter bär på så många minnen. Att återuppleva en doft som man förknippar med ett speciellt minne är nog en av de bästa känslorna som finns! Dessutom är det ett så fint ord att säga.

 20. Fåtölj är nog det finaste ordet jag vet. Det lägger sig så fint i munnen, och kommer ut så elegant. Dessutom är det bästa som finns att sitta i en sådan i rött sammetstyg med en bokhög bredvid sig och bara vara.

 21. Gårdskvarn. Det är mitt favoritord. Inte bara för att det rullar på tungan som värsta surfvågen. Utan också för att det rullar lite halvsvårt också. Testa att säga det några gånger, visst både rullar det lätt och svårt? Ordet målar upp så himla fina bilder också. Mest gröna skogar och lukten av nymålad röd färg. Och sommarkvällar. Ni vet, precis som dom lite halvkyliga kvällar men som ändå är sköna. Gårdskvarn. Det skulle vara trevligt att bo i en, någon dag.

 22. Hurra! är mitt finaste ord. Hurra! med ett utropstecken efter. För att det ser så fint ut i skrift, smakar så gott när man säger det och för att det uttrycker den gladaste lyckan. Hurra! för semlor på onsdagar, och promenader i regnet. Hurra! för sommaren och för att lyckas se solen i vintern. Hurra! för att det fungerar som en ordssol i alla meningar.

 23. Klackskor.
  Jag bara älskar hur det låter när man säger det – k-l-a-c-k-s-k-o-r. Det låter så härligt, det liksom rullar på tungan. Det finns en massa andra fina ord som kärlek och vänskap, men klackskor har på något sätt blivit mitt favoritord!

 24. Nödvändig

  är mitt favoritord. För att jag tills jag var ungefär tjugo år trodde att det hette nödVÄNLIG, alltså vänlig i nöden. Jag fortsätter säga det fast jag vet bättre!

 25. va fina och poetiska alla är. fint! mitt favoritord däremot är ost. åhja, ost, det låter så himla gulligt, och ligger så bra i munnen. ostkrok är ett otroligt ord också. annars är ett skånskt "ooooust" ju helt fantastiskt. nu är jag ju inte skånsk, men ändå!

 26. bussfärd

  för jag tänker på den fina bussfärden jag hade när tåget blev inställt mellan västerås och örebro. då jag såg på malcom in the middle med personen i sätet brevid mig som jag inte alls kände. himla fint var det att något tråkigt som en bussfärd mitt i natten kunde vändas till något mysigt och härligt. så nu när jag åker bussen tänker jag bara på det och blir varm i hela hjärtat.

 27. Mitt favoritord är LOVELY, ett underbart fint ord som man kan beskriva mycket med.

 28. Ängel – är mitt favoritord. När jag tänker på ordet tänker jag på en vän jag har som jag ibland tror är en ängel. Hennes sätt att se på saker och ting och finna något gott i varje människa. Blir så inspirerad när jag träffar henne. Ordet ängel låter så bra att säga också. Det smakar nästan honung.

 29. Mitt ord är egentligen varken speciellt och inte heller ovanligt. det kan säkerligen bara skymta förbi när man konverserar med någon annan. men för att säga ordet ordentligt måst man liksom brista ut i det och jag vet att när någon säger ordet så gör man det. Mitt favoritord är simpelt – leende.

 30. Mitt favorit ord är nog punschpralin, dels för att det låter lite töntigt och för att det smakar så sött.

 31. Jag säger dröm – med alla böjningar som finns. Mest för dess innebörd, men också för att det är en kaka. 😀

  Du är duktig Julia, och grattis på namnsdagen.

 32. Det bästa ordet jag vet är bitterljuv.

  Det beskriver varje tanke, varje årstid, varje dag, varje lycka, varje sorg. Den beskriver sin bästa vän, den man älskar, den man älskade. Det beskriver hur det känns inuti, hur musik kan vara förbjudande, otäckt och likaså ljuvligt och alldeles för fint.

  Så ja, bitterljuv är nog det absolut tjusigaste ordet jag känner till.

 33. Mitt absoluta favoritord är på engelska: Serendipity. Läste någonstans att det enligt lingvister är med på tio-i-topp-listan över ord som är svårast att översätta, men innebörden är fin. Betyder ungefär att man av en ren slump gör en fantastisk upptäckt. Och så smakar det så gott att uttala.

  p.s. behöver inte vara med i tävlingen då jag redan har en heartbeat-kasse, men ville dela med mig av mitt bästa ord ändå.

 34. Mitt favoritord är: Eskapism. Ett fint ord för att fly från verkligheten. Att fly från verkligheten kan innebära så många olika saker, och får mig att drömma mig bort. I våras var jag även med i en pjäs vars tema var Eskapism, vilket är ett minne för livet och får mig att le så fort jag tänker på det!

 35. Fingerspitzgefühl Smaka på ordet, Fingerspitzgefühl… Säg det med lite tysk känsla och det gör sig bra i munnen helt enkelt. (Ett av få tyska ord.) Det korta, ljusa första i:et gifter sig bra med det markerade g:et och sedan flyter det på med ett litet hårt 'spitz' och det hela avrundas med ett mjukt 'fühl'.
  Fingertoppskänsla funkar också rätt bra.

 36. Mitt favorit ord är: Medmänsklighet.

  Ett ord som många glömt dess innebörd. Älskar ordet därför att ordet har många bra betydelser till exempel godhet, vänskap och universell kärlek till våra medmänniskor.

 37. Krispigt

  Det här var ordet som dök upp först i huvudet när jag hade läst ditt inlägg. Jag bara totalälskar det ordet. K och T i samma ord är MUMS och jag vet inte, jag tycker bara att det är ett så intressant och spännande ord.

 38. Sov-gott. Då jag under en längre tid haft svårt att sova så är detta/dessa ord mest uppskattat!

  vh
  Mamma Monika

 39. Mitt favoritord är nog slappa! När en kompis bjuder hem en för att slappa vet man att det är kravlöst och härligt!

 40. Får jag säga: #så är det" i ett sammanhang. ett utryck som säger mycket anser jag. Inte som många av de missbrukade ord som i dag sägs i tid och otid utan substans, som begrepp som, typiskt eller absolut. Begrepp som sägs i alla möjliga sammanhang och låter enbart konstiga.

 41. Mitt favoritord, efter många genomtänkta ord, får ändå vara vackert. det beskriver så otroligt mycket. En blomma kan vara vacker, men en männska också, det kan vara en vacker låt, eller ett vackert minne. vackert är ett sådär positivt laddat ord som bara gör en glad!

 42. kastanj. en av få bra saker med hösten förutom att sitta inne med en kopp te, en bra bok och få vira in sig i färgglada halsdukar.

 43. Gnistra.
  Dels för att det är vackert och dels för att det är mitt ledord varje dag. försök få andra männsikor att gnistra, försöka att gnistra själv, låta hela mitt liv gnistra, för så vill jag ha det och så kommer det då bli!

 44. Himla är ordet, för det uttrycker kvantitet eller storlek på ett pretentionslöst sätt.- "Det där var himla bra!". Ordets egna betydelse tycker jag kan tolka rymd och obegränsande, sorgbearbetning, känslan i kärlek, njutningen av sex, alla färger som kan reflekteras på en himmel, verkligheten och renhet. Det är ett ord som många nog anser är ett tråkigt/barnsligt utfyllnadsord, men mjukheten i uttalet och kraften i vad det egentligen ger till meningen och vad det står för gör det mäktigare och betydligt vackrare än så.

 45. Trivsamt.Jag bröjade använda det flitigt under sportlovet förra året när jag tillsammans med vänner och familj tillbringade en vecka i världens vackraste Italien. För mig innebär ordet att få umgås med vänner som man kanske inte träffar så ofta, men som man är så nära att man ibland tror att man sitter ihop med karlssons klister. Det innebär också att få spela sällskapsspel på ett rangligt bord med tända ljus och salta chips. Julia-dagen är för mig en trivsam dag (min namnsdag också) oväntade sms ramlar in i mobilen och man mår nästan lika bra och allt är lika trivsamt som när man fyller år. Man får fira med en hemmagjord semla tillsammans med sin bror och familj.
  Men framförallt innebär trivsamt högläsning ur boken "Elsas mode" i en liten säng i ett kallt Italien där solen precis gått ner utanför fönstret och man känner sig som ett med hela världen.

 46. Mitt favoritord är stolt. För det finns ingen bättre känsla än när man är stolt över sig själv eller någon annan 🙂

 47. Mitt favoritord är "pufform" för det kallade min mamma mig när jag var liten, söt och snäll och oskyldig,samtidigt som den kan bitas ibland! <3

 48. hångel. för att när jag flyttade till sverige var det ett av de första "slang orden" jag fick lära mig. plus att det klingar fint i mina finska öron. hångel. som ett hittepåord som får magfjärilarna flyga lite galnare, utan nån logik som helst.

 49. Mitt favoritord är det lilla ordet "fantasi".
  Det känns som om det svävar ut ur munnen, inga hårda konsonanter eller någonting som förstör. Dessutom tycker jag att fantasi är otroligt viktigt, det är någonting vi ska uppmuntra både barn och vuxna till att ha.

 50. jag är lite sen för att vara med i tävlingen men jag vill ändå dela med mig av mitt favoritord. kan du inte samla våra bästa favoritord i ett inlägg för oss att njuta av sen? 🙂

  ett av mina favoritord: gyllene
  därför: alltid kul att sätta en extra gyllene guldkant på vardagen! eftersom du instiftade julia-dagen vet jag att du håller med mig 🙂

 51. mitt favoritord är på engelska: escapism. det finns på svenska också, stavas med k, men det låter så mycket vackrare på engelska. innebörden är nog ändå det jag älskar mest. det betyder verklighetsflykt eller flykt undan nuet. jag älskar att fly från vardagen genom att dyka in i en bok eller lyssna på en underbar låt eller bara dagdrömma. det är nog min favoritsysselsättning i hela världen, att för en stund bara låta allt runt omkring blekna för att fly in i min egen lilla värld av lycka och drömmar. där är allt möjligt. jag älskar verkligen detta ord.

 52. "Illusion" är mitt favoritord. Dels för att det klingar så vackert och för att det blir fint när man skriver det i skrivstil, men också för att jag alltid lyckas trassla in mig i den. Illusionen alltså. Förresten, finaste vinsten någonsin!

 53. HÄLSA är favoritordet både i betydelsen hur man mår och hälsa, hälsa på, hälsa till, skicka en hälsning

 54. Fruktansvärt. och Psykologi för att konsonanterna kluckar. Men mest Fruktansvärt.

Kommentarer är stängda.