Min arbetsplats

Just nu läser jag andra året på universitetet med inriktningen Grafisk Design & Kommunikation. Det betyder att man tillbringar en del timmar med att plugga, både i böcker och vid datorn. Därför tror jag det är viktigt med en bra arbetsplats där man blir sugen på att jobba. Såhär ser mitt skrivbord ut just nu! En gammal pinnstol får agera sittplats och den är faktiskt ganska bekväm, utseendet till trots. Skrivbordet hade min pappa när han var liten och det har sedan varit i min ägo sedan jag var sju. Anslagstavlan får fungera som en inspirationsmoodboard där jag samlar bilder och urklipp som inspirerar mig. Lampan köptes på IKEA för några år sedan och datorn är min kära MacBook Pro som är en trofast följeslagare.


Den rosa pennvässaren hade min mamma och moster när de var små. En turkos kaffekopp är inte en ovanlig syn och just nu har några tråkiga skolböcker fått lämna plats åt en mer inspirerande – Print & Pattern av Bowie Style. Hur ser era arbetsplatser ut?

Delta i diskussionen

38 kommentarer

 1. Så himla fint! jag måste verkligen skaffa ett nytt skrivbord hemma. Men jag sitter typ 9-19 i skolan så egentligen behövs det inte. Men jag har gjort det mysigt och fint här, ska visa nån dag! 🙂

 2. hej allt bra?:)

  Just nu har jag en till tävling på bloggen där du kan vinna en snygg ring från parlteamet.se!
  allt som behövs är en kommentar, kika bloggen om du är intresserad:)

 3. Åh, vad fint! Noterade även Håkan-citatet, mycket bra! Jag har ingen arbetsplats än, utan har belamrat hela köket och halva vardagsrummet men grejor. Målade dock om min sekretär, som jag tänkte använda sen 🙂

 4. Jättefin liten hörna du har 🙂 Jag är väldigt intresserad av att läsa grafisk design och illustration till hösten. Jag tänkte fråga dig, du som är mitt upp i det så att säga, hur är det? Och har du några tips inför arbetsproverna som jag ska göra?? Tack på förhand.

 5. Det där med anslagstavlan var en för jefla bra idé. Det ska jag nog ta efter!
  Vilken fin blogg du har föressten. 🙂 Mysigt att titta på dina bilder och liknande. 🙂

 6. Vilken bra idé med anslagstavlan! Jag läser andra terminen på högskolan och håller med om att det bara är näsan i böckerna 😉 kram

 7. haha, mitt skrivbord är alldeles för nära sängen. if you know what i mean, så har man lite svårt att koncentrera sig när man är supertrött och man bara behöver puffa arslet lite åt vänster…

 8. Vilket fint skrivbord du har! Anslagstavla hade jag när jag pluggade på gymnasiet och bodde hemma. Men sen jag flyttade hemifrån har jag ingen. Kul med en bloggare från Norrköping!

 9. Åh vilken mysig arbetsplats 😀 kul att du har fått ärva skrivbordet och pennvässaren! och det är ju faktiskt fint med pinnstolar 🙂 härlig anslagstavla!

 10. Vilken mysig arbetsplats du har 😀 jag själv fick just inspiration och har möblerat om här hemma, så nu har jag plats för ett skrivbord framför mitt favoritfönster i lägenheten, ska till IKEA imorgon och handla bord och prylar 😀

 11. Verkligen jättesnyggt. Vanligtvis tycker jag sådana anslagstavlor inte är så fina, men du har ju mixat och matchat perfekt. Färglatt men ändå lugnt, liksom… Min arbetsplats är inte lika fin:)

 12. Emilia: Jag gillar verkligen min utbildning, den är jätterolig! Den utbildning jag går har inga arbetsprover eftersom den är på universitetet och då går man inte på det när man söker in. Men ett tips tror jag är att ge det mycket tid, fundera flera gånger på lösningar och arbeta igenom idéerna innan du börjar själva skapandet. Och var personlig!

  Tess: Det går bra med en sån liten tavla, jag brukar rensa och göra om den då och då men det är bara det viktigaste som får sitta där. Annars har jag ju mycket inspiration i datorn och så får kylskåpet också fyllas ibland!

 13. Mina föräldrar har ett exakt likadant skrivbord. Det är förstås inte vitmålat men i övrigt identiskt. Ska tipsa dem om att måla det såhär.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *