Svar på era frågor

Hur gör du egentligen dina fantastiska tygpåsar? Vad använder du för påsar, färg?
Jag köper naturfärgade tygpåsar från pencraft.se. Trycken designar jag först genom att skissa för hand, sedan gör jag dem i datorn i Photoshop, Illustrator eller InDesign beorende på motivet. Efter det använder jag mig av ett särskilt papper som man skriver ut spegelvänt på med bläckstråleskrivare. Det skär jag sedan till och slutligen stryker jag fast trycket.

Vad gillar du för filmer?
Jag gillar nog lite ”indie-filmer” som Juno, Nick & Norah’s Infinite Playlist och The Royal Tenenbaums. Sedan tycker jag mycket om filmer som Amelie från Montmartre och An Education också. Musikalfilmer gillar jag med, och Disney-klassiker funkar alltid.


Min frukost ibland…

Vad brukar du äta till frukost?
Jag är en sådan person som gillar saker i perioder, sedan tröttnar jag. Så ibland äter jag yoghurt & müsli, ibland ostsmörgås med röd paprika, ibland gröt, ibland amerikanska pannkakor och någon gång kokar jag ägg. Jag brukar dricka kaffe med mjölk, varm choklad, apelsin- och blodgrapejuice eller chailatte. Som ni ser äter jag nästan vad som helst, bara jag får min omväxling.

Hur röstade du i riksdagsvalet?
Blått

Säg dina topp fem bästa låtar ever!
Åh, det här är så svårt! Jag gillar låtar mest för att jag förknippar dem med olika stunder, personer och minnen. Så egentligen kanske inte låtarna i sig är världs-fantastiska men sammanhanget gör dem bra.
Coldplay – Fix You För att jag var 16 år och satt med några fina vänner på ett garagetak mitt i natten och blickade ut över havet. Och vi såg ett stjärnfall och vi lyssnade på den här låten och vi visste i den stunden att vi inte alltid skulle kunna vara tillsammans.
Don McLean – American Pie Dels för att den är en riktig klassiker, med massor verser och den blir ändå aldrig tråkig. Och för att jag satt på en solig klippa tillsammans med någon jag verkligen gillar och vi sa samtidigt att ”Det här är en av världens bästa låtar”.
MGMT – Kids För att den får mig att minnas soliga dagar med road trips till L.A. längs sexfiliga motorvägar.
Ted Gärdestad – Helt nära dig Så fort jag lyssnar på Ted Gärdestad vet jag att det är vår och att sommaren snart är på väg. Bara tanken på det gör livet lite lättare.
U2 – In a Little While För att jag har lyssnat på den här låten så extremt många gånger och den är vemodig men fin. Den får mig att komma ihåg lite hur livet var när man var 15 och hur skönt det är att man inte är 15 år för alltid.

Nu har jag säkert missat massor av bra låtar, men det är nästan omöjligt för mig att göra sådana här listningar.

Vad önskar du dig i julklapp?
Det får ni se snart! Jag håller på och filar på min önskelista och jag tänkte lägga upp den här när den är klar.

Vad är det bästa/roligaste du vet?
Soliga sommardagar, skrattattacker som inte går att få stopp på, resor.

Vilka hemsidor (inte bloggar) är du inne på minst en gång/dag?
Hotmail (kollar min vanliga och min bloggmail), Facebook, Twitter, Google Reader (läser jag bloggar med), Google Analytics (för att hålla koll på min besöksstatistik).

Kvälls- eller morgonpigg?
Kvällspigg! Jag är som mest effektiv kl 23-02 känns det som och jag ogillar att gå och lägga mig, men jag har inte överdrivet svårt för att gå upp tidigt heller som tur är.

Hur skulle din meny se ut om du var med i ”Halv åtta hos mig”?
Oj, vad svårt. Troligtvis något med fisk & skaldjur till förrätt. Kanske något gott kött till huvudrätt med någon form av potatis till, lite svenskt sådär. Och efterrätten skulle mycket väl kunna vara glass av något slag då det är bland det bästa jag vet. Jag får nog fila lite mer på den där menyn tror jag.

Vilken tandkräm använder du?
Colgate Max White eller nåt sånt.

Var och vilken utbildning läser du just nu?
Jag bor i Norrköping och jag pluggar Grafisk Design & Kommunikation på Linköpings Universitet, fast på campus Norrköping. Jag trivs mycket bra, både i staden och på utbildningen men jag vill nog inte bo kvar här hela livet utan att se något annat.


En av mina favoritplatser

Vilken är din favoritplats på jorden?
En vecka varje sommar åker jag ut till min lilla sommarpärla i skärgården. En solig dag på en varm klippa där ute är det garanterat en av mina favoritplatser på jorden.

Har du gjort designen till din blogg själv?
Ja! Men nu har jag haft den ganska länge så jag tror jag ska fixa till den lite under jullovet om jag får tid.

Om du fick äta middag med vem du ville död eller levande, vem skulle det vara och varför?
Jag vet inte om det beror på att jag kollade i en massa gamla fotoalbum idag men den första tanken som slog mig var att jag skulle vilja äta middag med min farfar. Jag hann aldrig träffa honom och jag tror han skulle ha många spännande och roliga saker att säga. Annars skulle Barack Obama också vara rätt intressant som middagsgäst.

Tror du på liv efter döden och tror du att universum är oändligt?
Ja, jag tror på att det finns någonting där efter döden, det känns så hoppgivande. Min vän Linn beskrev det såhär: ”Och hur vilsen jag kände mig innan, jag tror jag först då kommer förstå hur fel allting var här, osmidigt liksom. Som att komma hem efter en campingsemester.” Den beskrivningen gillar jag. Och ja, jag tror nog att universum är oändligt stort, för mig i alla fall.

Vilken är den finaste/fulaste jullåten?
Den fulaste är nog Låt mig få tända ett ljus med Kikki Danielsson. Den finaste är O Helga Natt, framförd av en bra manlig solist när man själv får stå med i kören och klämma i när delen ”Fooooolk fall nu neder” kommer. Då ryser jag av julpirr.

Varför håller du andan innan du mikrar din matlåda med spaghetti & köttfärssås?
För att jag avskyr lukten av kall köttfärssås. Det luktar så illa!

Vilken är din absoluta favoritblogg?
Kan. Inte. Välja. Hemskt ledsen, men det går inte.

Hur ser din drömfestival ut, vilka band skulle spela till exempel?
Hm, den skulle nog vara en stadsfestival tror jag, lite som Way Out West för jag är ingen tältmänniska. Sedan skulle det spela massor av bra band, både små och stora. Robyn, U2, Coldplay, Håkan Hellström, Maskinen, The Tallest Man on Earth, Band of Horses, Lady Gaga, Tomas Andersson Wij, Sigur Rós, Arcade Fire… Jag kan hålla på hur länge som helst.


Jag och mitt fina högstadiegäng

Vem var du på högstadiet? Vi gick faktiskt på Navestadsskolan båda två. Jag själv var en av de osäkra tjejerna som gömde mig bakom massa smink.
Jag gick i musikklass på högstadiet och i min klass var enbart 21 tjejer. Det var både roligt och kaotiskt. Jag hade ett fint gäng som jag umgicks mycket med och jag trivdes bra i skolan. Vi hittade på många olika saker och brydde oss kanske inte så mycket om vad alla andra gjorde och tyckte. Jag var definitivt inte en av ”de coola” men jag kunde alltid tala för min sak och var inte rädd att argumentera. Jag hade ganska enkelt för att lära mig och pluggade inte jättehårt men hade ändå väldigt bra betyg. Min högstadietid var bra, men samtidigt är det väldigt skönt att ha lämnat det bakom sig.

Vilket är ditt favoritcafé i Norrköping?
Jag gillar Bagarstugan och deras vindsvåning där man kan dricka gott kaffe och äta gigantiska bullar. Sedan är mysiga Kafé Kuriosa alltid en favorit med sina små mormorskoppar och knarriga stolar.

Vilket är ditt drömyrke (jag förstår ju att det kanske är något inom grafisk design, men undrar mer om det finns något speciellt företag du vill jobba inom)?
Det finns så mycket jag skulle vilja göra. Jag tror det skulle vara väldigt kul att jobba på ett magasin, kanske något modeinriktat som Elle eller Vouge. Annars gillar jag sociala medier mycket och hela den biten så kanske något som innefattar både det och grafisk design. Eller på en skön reklambyrå i någon storstad… Det finns många vägar!

Har du ont någonstans?
Nej, just nu är jag bara lite hostig men annars fullt frisk! 🙂

Delta i diskussionen

10 kommentarer

  1. ååh vad nostalgisk jag blev när du skrev de där med taket <3

  2. Åh, vad kul att se att farfar var den du skulle vilja äta middag med! Jag tror du och farfar skulle trivas väldigt bra ihop. Han var världens bästa farfar och jag som hade lyxen att träffa honom (och han var min klara favorit som barn, det var bl.a han jag ringde eller ropade efter när mamma och pappa var "orättvisa")kan saknar honom oändligt mycket fortfarande. Han hade också varit mitt förstaval att äta middag med.

  3. Åh, jag har precis samma bästa jullåt på precis samma sätt, men på engelska. Att få ta i allt man kan på "oh hear those angel voices" är det bästa med kör i juletid. Sjöng det senast idag när jag stod i duschen, för att få lite julkänsla… ehe..

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *