Familjen Kaos


Familjen med koll…?

Jag vet inte hur era familjer är, men min familj tenderar att bli en aning kaotisk när det händer mycket på en och samma gång eller när man ska resa iväg eller så. Att ta sig ut till skärgården fem personer med bil och husvagn var därför inte helt enkelt.

11.59 Hela familjen sitter i bilen och jublar. Vi kommer iväg före 12! (Ursprungsplanen var före 11, men sak samma).
12.00
Innan vi ens hinner lämna garageuppfarten med bil och husvagn blir vi stoppade. Några vilsna turister frågar efter närmsta badplats.
12.01 Vi kommer iväg! (Efter 12)
12.05 Pappa kommer på att han glömt posta några brev med renoveringsdelar till förgasare som några av hans kunder skulle ha. Bara att vända hem igen.
12.10 Hemma. Pappa hämtar brev och passar samtidigt på att packa om hela husvagnen som vobblade konstant på grund av överbelastning.
12.13 På väg igen!
12.38 Efter några minuter på E22:an i 80 km/h kikar mamma i den yttre backspegeln och får syn på något litet som fladdrar vid sidan av husvagnen.
12.39 Vi stannar och plockar in husvagnsnycklarna som vi glömt i dörren. Tack och lov att de satt kvar!
13.48 Efter drygt en timme utan katastrofer märker vi hur den blå bilen bakom oss gör världens långsammaste omkörning. När bilen slutligen passerar ser vi hur de håller upp en handskriven skylt med någon text i stil med ”Overloaded car. You must stop!”
13.50 Vi vet ju redan att bilen och husvagnen är lite tungt packade (hej, vi är familjen som tar med oss en ickefungerande färgskrivare, en stor trälåda samt en ukulele på semestern) men bilen framför vägrar sluta vifta med skylten tills vi gör något åt problemet.
13.51 Vi stannar. En belgare kliver ur den blå bilen och ska (på eget initiativ) hjälpa oss med packningen. Pappa flyttar en väska, belgaren blir nöjd och vi åker äntligen vidare.
15.11 Äntligen framme! Inga fler katastofer, än…

Ska bli spännande att bila ner till Tyskland med familjen nästa vecka… hrm.

Delta i diskussionen

4 kommentarer

  1. Haha. Gudars vad jag skrattade da jag laste detta. Kan liksom se allting framfor mig som en liten komedifilm. Lycka till i Tyskland! Kramar Lina o Liz

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *