Mellan 23 och 03


fixa lite, klippa lite… (ja, en gammal affisch med salem bor i min garderob)

Jag har en hemskt dålig vana; jag gillar inte att gå och lägga mig. Det är så brutalt tråkigt och hela den här sovsaken är nog över huvudtaget inte riktigt min grej. Visst kan det vara skönt att sova ibland men det är väldigt sällan det blir åtta timmar i sträck och jag tycker fortfarande att det är mycket roligare att vara vaken. En bidragande orsak till denna ovilja till att gå och lägga mig kan nog vara det faktum att mellan 23 och 03 infaller mina kreativa timmar. Det är då jag får alla mina bra (?) idéer och vill börja pyssla med saker. Det är också en utmärkt tid för att komma igång med skrivande och jag kan nog garantera att en majoritet av mina skolarbeten de senaste åren producerats under dessa timmar. Jag vet inte riktigt vad det är som gör att jag inte kan fixa med mina projekt på eftermiddagarna eller kvällarna utan istället måste vänta ända till natten innan jag kan börja. Kanske har det att göra med att när nästan alla andra i stan sover, då kan jag pilla med mina saker helt ostört. Det är ingen som kikar eller kommer med invändningar. Därför råkar jag tycka att nätterna är en utmärkt tid för högst nödvändiga saker. Som att rensa garderoben och sortera den i färgordning. Eller klippa ut tjugo fåglar i mönstrat papper. Eller pilla ihop små låtlistor i Spotify. Eller ta mycket artsy foton…
Finns det någon mer än jag som är vaken om nätterna och pysslar? Lite roligt om man sitter där i sitt rum halv två och fixar med något och vet att någon annan samtidigt är vaken och gör samma sak!

Delta i diskussionen

14 kommentarer

 1. jag har insomningsproblem så många av mina nätter spenderas i vaket tillstånd. ^^ oftast går de timmarna till att läsa ut böcker men ibland rensar och sorterar jag bokhyllan eller garderoben.

  håller definitivt med dig att man känner sig som mest kreativ under natten. det är då jag är som idérikast! (på gott och ont bör tilläggas)

 2. jo, jag sitter vaken på nätterna rätt så ofta. fast det är för att jag inte kan somna, men kan jag inte somna så sitter jag mest här, läser böcker, skriver brev eller vad som helst.

 3. Jopp, detta är så jag. Jag tycker om att skriva, lyssna på musik,läsa eller surfa på nätterna… mest för att jag inte hinner det så mkt annars just nu. Vet i sjutton varför jag har valt ett yrke där man ofta börjar så himla tidigt =/

 4. Jag gillar inte heller att sova, men jag tycker om att vakna sent. Går det ihop sig? Har suttit med gitarren ute ikväll på en balkong, det är ju nästan sommarljummet. Fabulous!

 5. Jag är också en nattisuggla! Tyvärr så är mitt rum vägg i vägg med min brors och så är det någon meter till mina föräldrars så jag får nästan smyga på tå för att inte väcka, är så klumpig så det brukar inte gå så himla bra. Men gillar inte heller att gå o lägga mig!

  Kramis.

 6. Jag är likadan (titta bara på tiden denna kommentar postades). Det är mysigt att vara vaken själv och göra saker. Själv skriver jag mest under nätterna, eller läser. Och vilka fina fåglar, ska de användas till nåt speciellt?

 7. Jag gillar inte att sova egentligen, men jag är så fruktansvärt trött, så jag slocknar redan vid elva. Sedan vaknar jag vid nio på morgnarna.

  Lite irriterande, eftersom jag alltid somnar först och missar det roliga, sen är det jag som är pigg och vaken på morgnarna, medans alla andra ligger slocknade!

 8. Känner igen det där med att kreativiteten tickar igång mitt i natten. Tycker att det är helt okej att gå och lägga sig (trött av mig) men det är enerverande när man får bra idéer på natten som man är för trött för att skriva ned. Har alltid papper och penna bredvid sängen dock!

  Fin blogg by the way!

 9. jag är likadan när jag väl är kreativ. typ allt skolarbete är nattfixat och ofta blir det när man kommit hem (dödstrött) som man fastnar uppe, blir pigg och börjar dona. packa är en sån sak jag också alltid gör på natten i stortsett..

 10. Åh, jag känner verkligen igen mig! Sitter här och halvnickar nu men jag vägrar (!) gå och sova för det är så tråkigt 😛 Kul att hitta andra själsfränder där ute med samma dåliga vana ^^

 11. Jaa kvällen och natten är bästa tiden på dygnet, inga krav på att göra någonting, men ändå gör man nästan som mest! Kan ibland få för mig att sortera prylar, ja nästan städa, plugga eller något annat man borde gjort under dagen.

 12. Jao, gillar inte att sova så mycket. Det är mycket roligare att läsa eller fundera … På sommaren sitter jag gärna uppe hela natten och tittar ut på himmelen. Men när jag sover älskar jag att gå upp tidigast av alla. Och bara vara lite ensam 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *