Salem – Ignore This

Sådärja. Nu är samlingen komplett! Jag har aldrig haft problem med cdon.com förut, snarare tvärtom men den här gången är jag lite sur. Om man förhandsbokar ett album så vill man ju ha det i handen på releasedagen och inte en vecka senare! Särskilt inte utan en förklaring om varför den är sen, utan det var man tvungen att ta reda på själv (tydligen något krångel vid deras lagerflytt). Jaja, nu skulle inte detta inlägg handla om cdon utan om Salem Al Fakirs nya skiva!

Jag ska erkänna att jag var lite nervös innan jag gjorde den första genomlyssningen. I och med Salems melodifestivaldeltagande och det faktum att han blivit hela Sveriges lilla favorit (han var faktiskt min först!) så trodde jag också att han skulle göra ett mer kommersiellt album denna gång, jämfört med hans tidigare två. Och visst, det låter annorlunda men inte på det sättet att det är mer simpel pop. Nej, nu vävs det in lite mer electro, lite mer disco och lite mer 80-tal. Och jag gillar det! Det är klart jag ibland saknar soulpopen som första albumet var fyllt av, men det känns som om musiken vuxit mer här. Albumet är svårare men också bättre om man ger den tid. Texterna är också något som förbättrats, avsevärt faktiskt! Så sammanfattningsvis är detta en bra skiva som har mycket att leverera om man ger den tid. Den kommer nog definitivt bli ett av mina soundtrack genom våren och sommaren!

Några låtfavoriter: Virgin Mary (pastellig 80-talsrock) . Keep on Walking (ingen har väl missat den vid det här laget? de 10 första sekunderna gör hela låten!) . Brooklyn Sun (lugn, fin och enkel) . Split My Personality (blir bättre och bättre för varje lyssning, magisk!) . I’m So Happy (orgeln i början ger mig skolavslutningsvibbar och det går inte att låta bli att le när man hör den här låten)

Delta i diskussionen

7 kommentarer

 1. blev kär i honom när han spelade på melodifestivalen men är nyfiken på hans äldre låtar…. ska däremot lyssna igenom hans nya skiva. tack för tipset! 😀

 2. Åh, Salem! Måste fixa den sista skivan jag med så har jag också en lika fin samling som du har! Kram

 3. Nä, diggar du också Salem! 🙂 Åh, jag fullkomligt älskar den mannen och hans musik, men nu med allt i Melodifestivaltider då många fått upp ögonen för honom blir jag lite sniken och känner att han är lite mer min eftersom jag har lyssnat sen 2007. Men det är klart att man ska dela med sig av det fina. Håller med om att Ignore This är lite knepigare, men det är kul att han utvecklar sin stil och inte släpper typ tre album under ett år som låter helt lika!

  Kram!

 4. Ebba: Bäst!

  Sunshine: Hans äldre låtar är grymt bra!

  Elin: Det låter som en bra idé! Kram

  Sofia: Ja, verkligen!

  Bea: Eller hur! Jag håller med dig, han är för bra för det. Jag tycker det är bra att han inte vann (men folk blir arga när man säger så).

  Siri: Precis så tycker jag! Han är ju min liksom! Men man får väl dela med sig, och visst är det kul att han utvecklas och att musiken låter annorlunda. 🙂 Kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *