Nu är den bästa av tiderJag önskar att man kunde stanna tiden ett slag nu, eller åtminstone sätta den på halvfart. Det är den 21:e december idag och luften dallrar av någon sorts förväntan. Dagarna räknas ned och snart står vi där – julafton, dag 24 i almanackan, julklappar, Kalle Anka, tindrande barnögon, Aladdinaskar, hej-tomtegubbar-slå-i-glasen-och-god-jul! Det går så fort och rätt vad det är så är dagen över, den där dagen vi förberett och fixat minst en månad i förväg. Jag tycker det är tråkigt att allting roligt och extraordinärt måste ske på en endaste dag, så därför vill jag bara sakta ned lite och säga, ta det lugnt! Det är ändå den här tiden precis innan julafton som jag tycker är den bästa. Stilla Luciatåg med kristallklar stämsång, värmande glögg i en väns soffa, jullklappsinköp i hektiska varuhus (för även om jag muttrar och armbågar mig fram bland långsamtgående par bara som bara måste hålla handen, så gillar jag det), adventsfika med nära och kära, O helga natt i en fullsatt kyrka, jakten på den perfekta julgranen, julgodistillverkning, biobesök med Dickens En julsaga, traditionellt bakande av julpizza med fina vänner, adventsstjärnor i fönster och tända ljus överallt, julklappsinslagning, isande kyla och snöflingor i håret. Det här och mycket mer gör dessa dagar så underbara. Idag är det dan före dan före dan före dopparedan. Tre dagar kvar till jul, låt de bli magiska!

Delta i diskussionen

4 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *