Pasta med svamp

Det här åt jag till middag igår. Jag slängde ihop ett recept på eget bevåg och det blev jättegott. Jag gillar faktiskt att laga mat vilket tydligen förvånar många, för jag får ofta höra: ”Men Julia, jag visste inte att du kunde laga mat?!”. Men tänk, det kan jag! Och nu tänkte jag dela med mig av receptet till er:

 

Du behöver: Färska champinjoner, en halv gul lök, creme fraiche, persilja, soja, svartpeppar och spaghetti.

 

Gör såhär: Börja med att koka pastan (om du som jag har fullkornspasta som ska koka lite längre). Hacka den gula löken och fräs i en stekpanna. Skiva champinjonerna och lägg i efter en stund. Häll på lite vatten och stek allt tills det fått fin färg. Krydda med nymalen svartpeppar. Sänk värmen och lägg i en klick creme fraiche, 1 dl ungefär. Låt det koka upp och krydda sen med soja. Häll av vattnet på pastan som borde vara färdig vid det här laget. Lägg upp hälften av maten på en tallrik (andra hälften kan du bjuda en vän på eller spara till morgondagens lunchlåda). Strö till sist över lite hackad persilja. Klart!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *