Mina favoritalbum

Det finns vissa skivor som man lyssnat på så många gånger att man kan de utan och innan. Som du hört så många gånger att innan spåret du lyssnar på hunnit sluta har du redan börjat sjunga på nästa, i rätt tonart. Här är några av mina absoluta favoriter (klicka på bilderna så öppnas de i Spotify).

Veronica Maggio – Och vinnaren är…
Det här var mitt absoluta favoritalbum 2008. Jag älskade det från första lyssningen och det är fortfarande lika bra. Varje låt har något extra och man upptäcker nya saker varje gång. Veronica Maggio är en av mina svenska favoritartister.
Gavin DeGraw – Chariot [Stripped]
Jag fick den här skivan i födelsedagspresent år 2005 och har lyssnat på den så ofantligt många gånger sen dess. Det bästa är att albumet innehåller en extra-cd med akutiska versioner på albumlåtarna och den skivan är minst lika bra. Texterna är så fina och jag älskar texthäftet som börjar bli sönderbläddrat vid det här laget.
Ted Gärdestad – Droppar av solregn
För mig är Ted Gärdestad väldigt mycket vår och sommar. Det är sol, skärgård, gröna träd och fågelkvitter. Den här skivan innehåller många av Teds bästa låtar och numera är den så sönderspelad att det är hack i varenda låt.
Salem Al Fakir – This Is Who I Am
Salem är en otroligt begåvad musiker (och helt fantastisk att se live!). Det här är hans debutalbum som kom 2007 och jag har lyssnat på det så många gånger. Som tur är har skivan 17 spår vilket gör att man alltid hittar nya låtar att klänga sig fast vid och spela på repeat.
She & Him – Volume One
She & Him består utav Zooey Deschanel och M. Ward. Volume One är deras första (och hitills enda) skiva och den innehåller den perfekta mixen av glada och lagom vemodiga sånger. Man vill sjunga med i varenda en! Dessutom är de väldigt duktiga live.
Eva Cassidy – Songbird
Den här skivan är nästan legendarisk. Jag tror jag lyssnade på den första gången när jag var tolv ungefär och sedan dess har det blivit en skiva man alltid kan återvända till. Visst, Fields of Gold och Over the Rainbow har blivit en aning uttjatade, men det finns fortfarande väldigt många bra låtar kvar på den här skivan. Eva Cassidy var verkligen en helt fantastisk sångerska.

Har du något absolut favoritalbum som du lyssnat sönder och kan utantill från början till slut?

Delta i diskussionen

15 kommentarer

 1. Jag hade en period i livet då bara håkan sjöng i mina hörlurar, de låtarna sitter, kan allt haha, alla tuppar och all falsksång och varenda ord. Han är vår för mig =)

 2. väldigt trevligt inlägg måste jag säga! själv har jag nog lyssnat sönder melissa horns skiva (de är första gången jag älskat alla låtarna på en skiva.) måste nog även säga marit bergmans skiva dry your eye och elin sigvardssons smithereens. två album som jag under hela min tonårstid lutade mig tillbaka på!

 3. En sån där sönderspelad Ted-skiva har jag också! Annars är det nog Håkans "Det är så jag säger det" som är mest spelad hos mig.

 4. hm. troligen För sent för edelweiss. den lyssnade jag på hela tiden, och där vet jag precis vilken låt som kommer efter den som just avslutades 🙂

 5. Jag lyssnade på Nirvanas Collection som kom 2002 i princip konstant år 2003 och 2004. Jag kan den fortfarande i princip baklänges… jag kan till och med alla fel på skivan, till exempel där sångaren uttalar ett ord inte helt perfekt eller där man svagt kan höra att någon av alla körare sjunger lite fel.

 6. Linn: Det är så roligt när verkligen allting fastnar. 🙂

  Stini: Tackar! Melissa Horn är bra, Marit och Elin också!

  Linnéa: Ted tenderar att bli sönderspelad.

  Linn: Många som spelar sönder Håkan Hellström, roligt!

  Jennifer: Åh gör det! Jag ska kika in, jag lovar!

  Bea: Men tack!

  Julia: Ja, det blir lite i perioder för mig. Men sen jag såg dem live i höstas blir det att jag lyssnat ännu mer. Fast jag vill ha ett nytt album nu!

  Lollo: Haha, vad underbart! Det är så fint med riktigt uttjatad och sönderspelade skivor som man kan i minsta detalj.

 7. Tacktacktack för kommentaren! Svarade lite längre i min blogg, men kände att jag måste tacka här med. Kul när folk faktikst tar sig tid och skriver nått vettigt! Ska genast spotifya dina tips. 🙂

 8. Veronicas platta har jag lyssnat sönder, det är lite synd. Dom där she and him hade jag aldrig hört talas om. Lyssnade lite på spotify, dom verkar riktigt bra!

 9. Becca: Haha, vad kul! Grattis!

  Klara: Varsågod! Älskar långa kommentarer!

  Karin: Ja, jag har nästan också lyssnat sönder den. She & Him är riktigt bra! 😀

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *