22 svar på ”Cute overload”

 1. men jag dör vad sött! jag är inget jättestort fan av djur, men detta älskar jag! sälen är en stor favorit! och hunden och pingvinerna!

 2. Kajsa: Visst är de söta?!

  Felicia: De är så luddiga och små… åh!

  Elin: Åh, mopsar är så söta! Alpackor är ulligast och gulligast!

 3. Tycker du inte det är lite motsägelsefullt att skriva ett inlägg om hur söta djur är, samtidigt som man äter djur? Kor, lamm och kaniner kan väl inte vara ovanliga på din tallrik om det står att du helst äter "grillat kött" i din presentation?

  I och för sig kanske inte "djuren är så söta" är den bästa anledningen till varför man ska bli vegetarian. Men tänk på alla kalvar som skiljs från sin mamma direkt efter födseln, hanar som slaktas eftersom de inte kan bli mjölkkor, honor som växer upp under vidriga förhållanden, tvingas föda nya kalvar på konstgjortvis gång på gång för att kunna fortsätta producera mjölk. Kor som skulle kunna leva ett långt liv, upp emot 20 år, om de slapp kött och mjölkindustrin, men som inom den industrin lever 4-5 år innan de faller ihop av utmattning och slaktas.

  Tänk på så många djur DU dödat genom ditt kostval. Köpte inte folk kött skulle inte djuren slaktas.

  Köttindustrin bidrar också till att man kan fortsätta behandla djuren hur som helst inom andra industrier, apor inom forskning, elefanter som misshandlas på cirkusar, sälar som klubbas ihjäl och blir pälsar, pandor och noshörningar som är utrotningshotade pga jakt, hundar som gasas ihjäl och blir pälsar, giraffer och pingviner som tas från sin naturliga miljö och stängs in under onaturliga förhållanden på Zoo:n, osv, osv, osv.

 4. Hej Anna!

  Nej, jag tycker faktiskt inte det är särskilt motsägelsefullt att skriva ett inlägg om söta djur när jag inte är vegetarian.

  Kor är ganska vanligt på min tallrik då jag tycker det är godare än gris. Lamm har funnits på min tallrik en eller två gånger, det är inget jag äter särskilt ofta. Kanin har jag aldrig ätit.

  Jag har inte heller ätit elefant, säl, kanin, hund, giraff, pingvin, panda, noshörning, isbjörn, tiger eller schimpans som också finns med i detta inlägg.

  Alltså har jag ätit kött från ca 7,7% av djuren som finns i detta inlägg. Det är alltså en ganska oväsentlig siffra i mitt tycke.

  "Djuren är så söta" är snarare en ganska värdelös anledning till varför man ska bli vegetarian.

  De bondgårdar jag besökt där man har kor, kvigor och kalvar har inte alls behandlat sina djur under "vidriga förhållanden". I Sverige tycker jag att behandlingen av mjölkkor och slakttjurar är helt ok och därför försöker jag alltid att välja svenskt kött (plus att det är bättre för miljön).

  Om man skulle låta alla tjurar som föds få leva vidare så skulle det bli ett enormt överskott av djur. Skulle vi bara släppa ut dem i skogen då? Eller kanske har du plats för dem hemma hos dig?

  Jag är inte hundra procent säker men jag tror att djuren slaktas innan "de faller ihop av utmattning". Därför är det inte så konstigt att de inte blir äldre än 4-5 år. Mjölkproducerande däremot blir ofta tio år gamla.

  Genom mitt kostval har jag INDIREKT dödat många djur, det kan jag hålla med om, men det är fortfarande mitt val. Att köpa kött är inte olagligt. Min kropp mår bra av kött och jag tycker inte att de vegetariska alternativen till kött är särskilt goda. Hur hemskt du än tycker det låter så sätter jag faktiskt MIN hälsa framför nötkreaturs hälsa.

  Att helt avskaffa köttproduktionen fungerar inte realistiskt sett. Det är ett faktum vi inte kan komma ifrån. Exempelvis har jag en vän som är både gluten- och laktosintolerant samt allergisk mot en mängd andra produkter. Om man skulle sluta slakta djur och sälja kött skulle hon i princip få leva på potatis.

  Jag vet inte vad du vill att jag ska göra åt elefanterna som misshandlas på cirkus. Jag tror det är bättre och tydligare att kontakta cirkusen direkt och välja att inte besöka den istället för att sluta äta kött.

  Jag vet inte heller varför mitt köttätande skulle innebära ökad jakt av utrotningshotade djur. Jag jagar inte utrotninghotade djur, jag äter inte deras kött, jag fiskar inte ens torsk i Östersjön!

  Jag bär inte heller päls och jag skulle aldrig köpa en nyproducerad päls. Att sälarna och hundarna då dör på grund av mig känns lite befängt.

  Jag tycker att huruvida man äter kött eller inte ska vara ens eget val. Att bara pracka på någon sina teorier och argument känns inte som ett smidigt sätt att få igång en debatt.

  Jag tycker också att det är synd att du inte lämnar någon korrekt mailadress (hej@hotmail.com känns inte särskilt realistisk, tyvärr!) eller några andra kontaktuppgifter. Det blir inte särskilt seriöst då när man knappast vet vem som kritiserar ens val.

  Om man kan skriva så mycket och sådana saker som du gör så måste man också våga stå för det!

  Jag hoppas att du kollar in här och läser mitt svar på din kommentar. Du får hemskt gärna lämna någon sorts kontaktuppgift sedan om du vill fortsätta prata om det här. Annars anser jag att ämnet är avslutat. Hej då!

 5. HAHAHAHHAHHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHHAHAH Jag kommer att lägga upp detta på min blogg! Bara så du vet! DU ÄR HELT ORTOLIGT Underbar!!!

 6. Hej visste du att åldrandet dödar 100 000 gamla människor varje dag.Gamla människor är också människor. Vi måste besegra åldrandet, för annars kommer åldrandet besegra oss själva,kolla gärna in min blogg om åldrandet…

 7. it's so cute!!! I think my favourites are baby seal, baby rabbit, baby penguin, and baby bear 🙂

Kommentarer är stängda.