Tre semesterboktips!

Tre supersnabba semesterboktips innan jag tar flyget till Prag! 🙂


Kärlekens historia – Nicole Krauss
När jag läst klart den här boken ville jag bara börja om från början igen! Helt fantastisk! Hade det inte varit en bok som jag lånat från skolbiblioteket så hade jag tagit en penna och strukit under alla bra citat som finns här. Det hade förvisso blivit väldigt kladdigt, för det finns så många bra saker som är skrivna i den här boken. Läs!


Extremt högt & otroligt nära – Jonathan Safran Foer
Foer är faktiskt gift med författaren till boken ovan och han är verkligen inte en dålig författare han heller! Jag har faktiskt inte läst ut hela den här boken, men jag kan ändå rekommendera den till er. Redan efter första kapitlet var jag fast, och precis som i Kärlekens historia så finns det massor bra citat och bra texter här. En lite sorglig men också otroligt fin bok, karaktärerna är helt otroliga! Läs!


Narnia – C.S. Lewis
När jag var runt åtta lånade mamma de första böckerna ur den här serien till mig. Jag tyckte inte om dem och läste bara halva den första boken. Men nu, tio år senare så har jag börjat om och det är jag glad för att jag har gjort! Det är en fantastisk bokserie med väldigt många djupa paralleller och liknelser och jag tycker absolut att man kan läsa dem fast man är äldre! Serien omfattar sju böcker och varje bok är runt 150 sidor, så det går fort att läsa. C.S. Lewis språk är både fascinerande och roligt. Jag tycker du ska läsa om eller läsa dessa böcker för första gången, oavsett hur gammal du är, för de passar alla och man hittar nya saker i dem varje gång! Läs!

Delta i diskussionen

5 kommentarer

  1. foers bok är helt underbar. läste den på originalspråket engelska efter att niotillfem tipsat om den på bloggen. en av de absolut bästa böckerna jag läst. Värd att läsas om. Värd att sträckläsas.

  2. Sarah: Gör det! Du kommer inte ångra dig!

    Donnasandra: Åh, de är fantastiska! Tack!

    Karin: Den är UNDERBAR!

    Pamela: Verkligen underbar, jag vill läsa om den! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *