Mitt rum

Igår, efter att jag hade tillbringat eftermiddagen med att städa, fick jag för mig att jag skulle visa upp min vackra boning (mitt rum alltså). Så varsågoda att följa med på en rundvandring i Julias högkvarter!

image524

Vi börjar med att kliva rakt in i rummet och det första vi ser då är mitt fönster. Där hänger ljust turkosa gardiner med vitt blommönster på (tyger är köpt på Village). I fönstret står fem växter, vars överlevnad jag ska tacka min mamma för (eftersom mina gröna fingrar är mycket obefintliga). De vita krukorna med turkost mönster kommer ursprungligen ifrån IKEA, men jag har målat på dem med fönsterfärg för några år sedan. Tittar man ut genom fönstret ser man den större delen av min trädgård.

På dörren som vi klivit in genom sitter en träbokstav utformad som ett J, för att symbolisera att det är jag Julia som bor här. 🙂 Det fick jag i present för många, många år sedan. På insidan av dörren sitter massor av foton som jag tagit, det börjar dock bli dags att byta ut dem mot nya snart. Golvet som vi kommer vandra runt på är ett mellanbrunt trägolv, jag vet faktiskt inte vilket träslag det är tyvärr. På det, tvärsöver hela rummet, ligger en stor ljusturkos matta som kommer ifrån IKEA.
    


image525

I hörnet, precis bredvid fönstret, står en ganska stor vit byrå. Den är köpt på IKEA för rätt många år sedan, och i den förvarar jag smink, hårgrejer och allt sånt. Ovan på byrån står några turkosa glasflaskor, de två främre har jag fått i present men den bakre som är en vas kommer ifrån IKEA. Det står också en tavla med ett träd på, som jag tycker om väldigt mycket. Tavlan hittade jag i vår källare och den är målad av min farfar för 68 år sedan. I hörnet står en turkos lampa som är rund och bullig. Den är köpt på Åhléns för ungefär tre år sen. På väggen ovanför byrån hänger fyra tavlor med bilder som jag tagit, ramarna är enkla clipsramar ifrån IKEA. Bredvid hänger en stor helfigurspegel. Var den kommer ifrån har jag ingen aning om, men jag hittade den i min källare (det är där man gör alla fina fynd!) och den är perfekt. Under spegeln står en liten korgstol, när jag var liten hade jag den och lekte med. Men nu är den lite för liten för att jag ska kunna sitta i den, så den används mest för att samla alla kläder som åker ut ur garderoben under morgonstressen.
   


image526

Till vänster om byrån fortsätter hela väggen med garderober. I två av dem förvaras kläder och accessoarer och den tredje används som förvaring av lite allt möjligt som väskor, böcker, tidningar, filmer och cd-skivor. Mina skärp har jag rullat ihop och lagt i sådana där hyllor som egentligen används till att förvara små porslinsfigurer i. Samma sak har jag gjort med en del av mina smycken. Det är bara att öppna och dra ut, så får man översikt över allting. Mycket användbart! 🙂
  


image527

Nästa anhalt på rundvandringen är min säng. Här får jag min mycket viktiga skönhetssömn och jag sitter ofta och läser eller knappar på datorn här också. Sen kanske 4-5 år tillbaka har jag haft en himmelsäng upphängd, vilket jag tycker är mysigt och skönt eftersom det skärmar av lite. Myggnätet kommer ifrån IKEA och det gör också den ljusturkosa filten som ligger i sängen. Påslakanen har jag fått i present, men jag har för mig att de kommer från Hemtex. Den stora turkosa kudden är sydd i samma tyg som gardinerna och min nalle fick jag i doppresent för mer än sjutton år sen. På väggen ovanför sängen hänger en stor tavla som har hängt där så länge jag kan minnas. Bredvid sängen har jag en liten hylla med min väckarklocka och en smyckeshängare på. Hyllan kommer från IKEA och har sedan målats vit. Smyckeshängaren har jag fått i present av en kompis men jag har för mig att den kommer från Indiska. Ovanför den lilla hyllan hänger ett ställ där en hel del tidningar är samlade. Det är egentligen ett skoställ som kommer från IKEA, men det fungerar alldeles utmärkt som tidningsförvaring. På golvet bredvid sängen ligger en trave med böcker och just nu ligger Den allvarsamma leken av Hjalmar Söderberg överst.

     


image528

Ett av mina favoritställen
i rummet är mitt skrivbord. Här står min kära kompanjon laptopen och här sitter jag också när jag gör mycket annat. Skrivbordet är gammalt, min pappa fick det när han var tolv har jag för mig. Sedan fick jag överta det när jag var sju år och nu har det varit mitt i tio år, och det har hunnit bli omålat tre gånger under den tiden. Den vita stolen köpte min mamma billigt på någon loppis för några år sedan, om jag minns rätt. Lampan kommer från IKEA och datorn är en Compaq Presario F500 som jag köpte i somras. Bakom datorn står en gammal trälåda som jag hittade i källaren, i den ligger massor av pennor. I hörnet på skrivbordet står en ljuslykta med turkosa stenar. På väggen ovanför datorn hänger ett kollage som jag gjort med kartor, biljetter och mynt från olika resor.
 


image529

Sista anhalten på rundvandringen nu! Vi stannar till i ett av hörnen i mitt rum. Här hänger fyra hyllor i trä på konsoler ifrån IKEA. De hänger lite asymmetriskt på två olika väggar som ni kan se. På den översta hyllan förvarar jag ett fåtal av mina böcker och där står också ett rosa sjöborreskal som jag köpte på vår semester i Cornwall för fyra somrar sen. En hylla har fått äran att innehålla min lilla samling av väckarklockor. Den turkosa kommer ifrån Lagerhaus, resten har jag hittat i källaren. På den tredje hyllan står min cd-spelare som jag haft i en halv evighet, men den fungerar fortfarande finfint. Bredvid ligger lite cd-skivor och där står också en ljuslykta. På den sista hyllan står två tavlor. Den lilla föreställande en stad har min farfar målat, och den andra med träden och vägen är ett foto som jag tog i somras. I hörnet står också min älskade cello (när den inte är med mig i skolan, vilket den är nästan jämt) och mitt överbelamrade notställ.
   


Japp, då var det slut på rundvandringen. Den blev rätt lång trots att mitt rum inte är särskilt stort! Hoppas att ni gillade det i alla fall, och nu så vill jag såklart se era rum också! 🙂

Delta i diskussionen

19 kommentarer

 1. Roligt inlägg. Kul att se, även om jag varit i ditt rum ett antal gånger i mitt liv (fast det ändras ju lite såklart med åren). Ska strax bege mig till flygbussen. Lina ska ut och flyga..(Ska hälsa på J och M i Uppsala och mamma och pappa kommer dit också). Trevlig Helg! Puss o Kram

 2. Vad ljust, städat och fint du har! Det gillar jag. Påminner om mitt rum i huset i skåne. Så där skirt och luftigt. Här i huset i jämtland är allting…rörigt. Och virrigt. Och mycket av allt liksom. Du skulle bli helt chockad. Jag kanske får kontra med att lägga upp en view av mitt rum sen så folk får skratta lite åt mina mängder med ting? ;D Haha. Ha en underbar fredag raring!

 3. Lina: Haha, ja för dig är det ju inte så mycket nytt direkt! 🙂 Lycka till med flygandet och hoppas att du får en härlig helg! Puss!

  Kajsa: Ljust är det mest mitt på dagen numera, städat är väl också rätt varierande. Ibland kan det verkligen se ut som ett bombnedslag! 😀 Haha, lägg gärna upp bilder på ditt rum! Jag gillar själv att ha det ganska luftigt och avskalat, men jag älskar att hälsa på hos folk som har fullt av små prylar och roliga grejer att peta och titta på! Ha det fint du med!

  Ebba: Tack så mycket! Jag tycker mer om det för varje dag nästan! 🙂

 4. Alltså, när du har städat så finns det verkligen inga grejer kvar som ligger och skräpar. Du Städar verkligen när du städar. Jag förstår inte hur man gör så. Var stoppar du alla saker? Ah! Jag kommer aldrig kunna bli nöjd med min städning mer :p

 5. Åh, den där tavlan med trädet som farfar målade har ju mina föräldar som stor tavla i färg. Det är min favorit över alla andra tavlor… Har bestämt att en dag ska jag ärva den, fast jag hoppas det dröjer förstås. Bra beskrivning av det rum, var ett tag sedan jag var där… men känner nog igen mig rätt mycket iaf. Ha en bra vecka! Kram, kusin vitamin (… behöver jag för att inte blir mer förkyld tror jag)

 6. Kajsa: Haha… alltså, jag har ju några lådor liksom. Fast jag är nog rätt bra på att slänga också. 🙂 Försöker spara saker som jag gillar och som har lite historia eller så! Men som sagt, skrivbordslådorna… öppna den första och ut väller kamerasladdar, konsertbiljetter (som man bara inte kan slänga… :P), kvartalsrapporter från banken som jag inte orkat öppna, vykort, tärningar och massor krafs! 😀

  Ulrika: Åh, just det nu när du säger det så minns jag den! Den är så fin, jag är riktigt glad för den här enkla skissen bara… Önskar att jag hade ärvt lite av hans talang! 🙂 Krya på dig massor! Kram

 7. Hej! Kul att du gillar min blogg 😀 skall ta och kolla igenom din alldeles strax också 😀 Adoperator kontaktade mig genom mejl också, så jag började bara med att kolla på deras hemsida och skicka de frågor jag hade direkt till dem. Kontakten fungerar väldigt bra, och man får svar riktigt fort (: Du börjar ju som sagt var med bara vanliga reklam- snuttar, men de kontaktar dig om de har fler ”reklam- erbjudanden” som du ev skulle kunna tänka dig att vara med och lägga ut på din blogg. Jag har inte fått någon betalning ännu, har bara vart med i ca 3-4 veckor men allt verkar som om det kommer att fungera jättebra (: Är det något mer kan du självklart fråga mig, men annars så är det som sagt var väldigt lätt att kontakta dem (: Många kramar, Beth.

 8. Tack så jättemycket för svar! Mailade dem angående en fråga jag hade och fick svar nästan direkt, så kontakten med dem känns mycket god! 🙂

 9. Julia nu får du skriva ett nytt inlägg! Jag såtr intne ut!!!!!!! Puss

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *