Vårbalen

image362
Ofy, Walle & jag framför skåpen i skolan i väntan på skodragningen.

På allmän begäran (eller på Linns i alla fall) ska jag berätta lite om balen i torsdags!
Vi samlades först ett helt gäng för att göra oss i ordning tillsammans och det var hårspray, klänningar, smink, väskor, parfym, locktångar och skor om vartannat. När alla tillslut var färdiga begav vi oss till skolan där den traditionella skodragningen hölls. Det går ut på att alla tjejer får ta av sig sin ena sko och lägga i en stor säck, och sedan får alla killar en efter en dra en sko ur säcken och sedan gå med den person som äger skon. Efter att alla fått sina kavaljerer gick vi i samlad tropp till restaurangen där själva balen skulle hållas. Där väntade långa, uppdukade bord där alla fick ta plats. Sedan var det massor av mat och en del tal, vilket tog sin lilla tid. Maten var i alla fall väldigt god och på min meny fanns:

Förrätt: Skagencanapé
Huvudrätt: Lax au four, duchessgratinerad (vilket betyder ugnstekt lax med sånt där potatismos som brukar vara på plankstek) och sås.
Efterrätt: Jordgubbsparfait med chokladsås

När maten var uppäten var det dags för vals. Den första valsen dansas såklart med sin kavaljer och det var en spännande upplevelse, haha… Tänk er 40 danspar, på en minimal yta och en valslåt som gick i ett otroligt snabbt tempo. Det ledde till en del skratt om man säger så, tur att det inte var alltför seriöst! 🙂
Sedan när valsen var avklarad bytes musiken ut till något av det lite mer partyaktigare slaget och det blev fullt ös (eller nja, nästan… prova själv att hopp-dansa i flera timmar i högklackat och långklänning. Det är inte det lättaste och det orsakar en del smärta, men det är kul!). Vid sisådär tolv-snåret åkte de flesta hem, vilket inte var helt dumt med tanke på att det var skola och lektioner som vanligt klockan åtta dagen där på. (Gissa om alla var trötta…? :D)

Svårt att se på bilden (har tyvärr inte så många bra att välja på), men min klänning är mörkt, mörkt blå och lång, till det hade jag svarta skor och en svart liten väska. Sjalen är också mörkblå och i samma tyg som klänningen och halsbandet och örhängena är små strassdiamanter. Håret är uppsatt i en knut och sminkningen går i silver och grått.

Det var lite (eller tja, rätt mycket) om min balupplevelse. Mycket rolig och lagom avslappnad stämning! Har ni varit, eller ska ni, på bal i år?

Delta i diskussionen

8 kommentarer

  1. Tacktack för skvallret (A) Låter ju superkul, och vad fina ni var! Jag ska på balen på Louis de Geer på fredag, dock inte inte fin klänning utan i svart och vitt, ska vara med och hjälpa till 🙂

  2. Fröken Främling: Ja, eller hur! Den var jättefin! 😀
    Linn: Tack! Vad roligt, jag ska också dit! 😀 Ska vara med och spela lite mingelmusik. Då kanske vi kan ses och säga hej eller något… 🙂

  3. var på bal för exakt 1 år sedan! man den dagen glömmer man inte! riktigt riktigt skoj var det 😀 Hoppas det blir bal när man lutar 3:an sen 😀
    ha det bra!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *