Julias funderingar del II

Del I
(Fler) Saker jag funderar över innan jag somnar:

* Varför är det så att alltid när jag ska äta frukost och dricka mitt dagliga glas juice, så finns det ingen blandad juice? Jag måste JÄMT ställa mig och blandad ny, jag förstår inte hur det kan vara så att det alltid blir jag som måste göra det… Det är verkligen underligt och något jag måste gräva djupare i.

* Trots att jag inte har någon koll på vad det ska vara för mat i matsalen, så lyckas jag alltid ha på mig vit tröja när det är spaghetti och köttfärssås. Är inte det konstigt!? Och en liten följdfråga, varför spiller man bara köttfärssås på tröjan när man äter det i skolan, men inte hemma? Vetenskaplig förklaring, någon?

* Vem har bestämt att man måste lära sig alla Sveriges urtråkiga, krigande och töntiga kungar? De är ju hur många som helst! Och varför måste man ha världens största prov på det…? Man har ändå ingen nytta av den kunskapen om man inte ska delta i Jeopardy eller bli historialärare, och jag tänker inte göra något av föregående. Kan någon komma på en bra anledning till att slippa, helst innan torsdag!

* Varför måste man gå och lägga sig då man är pigg och vill vara vaken, och på morgonen när man vill sova, då måste man gå upp? Det undrar jag verkligen och det har jag funderat på ända sedan jag var liten och inspirerades av Lotta på Bråkmakargatan.

* Jag måste vara världens mest tursamma människa, för nästan varje dag får jag mail om att någon som bor i något litet afrikanskt land och som har en rik släktning vill skänka just MIG några miljoner. Eller så är det någon i England som har bestämt sig för att donera bort hela sin förmögenhet till lilla Julia i Sverige. Tackar, tackar! Jag måste ha en otrolig tur, för det är väl bara jag som får sådana här mail va?

Om du har svaret på någon av ovanstående frågor får du ytterst gärna berätta det för mig! För då slipper jag ligga vaken så länge på nätterna och grubbla…

Delta i diskussionen

15 kommentarer

 1. Dessutom borde man ju bli piggare av att sova, att vila, eller hur? Men inte, man är mer trött än man var när man gick och la sig, fastän man vilat jättelänge!

 2. Jag har kommit fram till att man behöver de där kungarna om man vill bli polis.
  Sen kan man ju alltid undra varför, kanske för att de ska kunna slänga ur sig massa konstiga referenser: ”Akta dig, annars skjuter jag dig med en knapp.” etc

 3. Viktor: Tur att jag inte planerar att bli polis då! 🙂
  Ebba: Haha… det hade varit riktigt nice om de mailen hade varit seriösa och inte massa jobbigt spam. 😀 Då hade jag kunnat shoppa järnet!

 4. om kungarna så tror jag det är att lärarna som lär oss om kungar inte egentligen kan ett skit så dom måste me lära sig. så därför babbla dom på om det!
  om juice! kan du ha nån lillasyster som vet att du alltid dricker juice på morgonen och därför tar det sista på kvällen!?

 5. Nu ska jag vara helt ärlig. Om tio veckor är jag bland annat historialärare och jag är verkligen urdålig på kungarna. Jag måste komma på ett bra sätt att lära mig dem snabbt. Lycka till på provet! och du! I de kommunala skolorna i Norrköping var det spaghetti och köttfärssås idag. Hur gick det för dig? kram

 6. julia: Haha… ja, det kanske ligger något i det! 🙂
  Jag har ingen lillasyster men jag har en storasyster och en lillebror, kanske är det så att de har en komplott mot mig. 🙂
  Sofia: Ok, ska kika in!
  Mill: Skönt att höra att även blivande historialärare inte alltid har hel koll på alla kungar. Men det kommer nog gå bra att lära sig! Du får väl titta på massor avsnitt av Hermans Historier eller så (det får vi göra, vår lärare älskar videofilm… haha). Japp, idag var det köttfärssås, men jag hade faktiskt lyckats få reda på det innan och hade svart förklädesklänning på mig, så det gick bra! 🙂 Kram

 7. Jag kommer ihåg när jag var yngre och alltid såg till att lämna en perfekt liten slatt så att jag skulle slippa blanda ny juice.

 8. Det där med att stiga upp på morgonen har jag också funderat på. Läste någonstans att tonåringar växer och utvecklas som mest på morgonen och för att utvecklas optimalt så ska man sova. Låter ju liiiite småskumt med jag brukar alltid dra det när jag argumenterar för min sak:)

 9. Matilda: Haha, det vore kanske en bra idé! Fast risken finns att det skulle bli tvärtom då… 🙂
  Viktor: Även om jag skulle göra det, så skulle säkert någon annan vara framme och dricka upp den innan nästa morgon…
  Benedictus: Åh, superbra argument ju! Ska börja köra med det! Tack för tipset! 😀

 10. Vi kör på färdigblandad juice! ^^ Prova det:P
  En ännu knepigare sak är att om jag av någon anledning är sugen på juice så finns det inte! DÅ är det slut, men när jag inte vill ha juice så står det alltid minst 3 paket i kylen som ett smäck! Tell me why!
  :E

 11. Det är konstigt, för det är samma sak för mig. Om jag till exempel är jättesugen på ett äpple och tänker att ”nu ska jag vara nyttig och äta frukt” och så går jag till kylskåpet och så finns inte ett endaste äpple. Men annars när man ska hämta något annat ur kylskåpet, då bara väller äpplena ut… Mycket underligt! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *