Julias funderingar

Saker jag funderar över innan jag somnar:

•  Varför heter prickigt polka dotted på engelska? Polkagrisar är ju randiga…

• Nästan alla på film (och många i verkligheten) sjunger i duschen… Varför i duschen, akustiken är inte särskilt bra där ändå?! Och hur gör man för att inte få munnen fylld med vatten och shampo? Det händer mig hela tiden. Någon särskild teknik man måste kunna?

• Varför har mjölkföretag olika färg på sina paket? Jag brukar till exempel dricka mellanmjölk, och det är ju gröna paket (i alla fall hos Arla) och alla säger: "grön mjölk" om den, på samma sätt som lättmjölk är "blå mjölk". Men sen så kommer man till Skåne och vill ha grön mjölk och då är det inte alls samma sak… Mycket förvirrande.

• Hur kommer det sig att hamstrar är nattdjur? Är det för att de är lätta byten under dagtid (alltså vilda hamstrar) och istället är anpassade till att leva på natten? Men då borde väl marsvin också vara nattdjur i så fall?

• Varför byter jag dialekt när jag beställer min mat på McDonalds? När alla andra östgötar säger [tjäjsbörjarä] (vi har nog landets fulaste dialekt!) står jag helt plötsligt och säger [kiiiisburjare] (på typ stockholmska). Observera att detta inträffar endast på McDonalds, inte på andra restauranger. Finns det någon vetenskaplig förklaring?!

Om du har svaret på någon av ovanstående frågor får du ytterst gärna berätta det för mig! För då slipper jag ligga vaken så länge på nätterna och grubbla…

Delta i diskussionen

21 kommentarer

  1. Tess: Mjo, jag tycker den är hyfsad i badrum… Fast den är mycket bättre i jättestora kaklade rum eller i stenkyrkor eller så… 🙂

    Elin: Ah, eller hur! Helt ologiskt!

  2. Det är väl inte _svårt_ att sjunga iduschen…!? Och din dialekt, jo den är bara rolig.. Men nu har det liksom blivit en grej. Du är så inställd på hur du kommer låta när du beställer så därför ltåter du så. En ond cirkel…. eh typ.

  3. Joo… det smakar ju tvål! Du har en poäng, det kanske är lite såhär: ”hjälp nu är jag på mcdonalds och nu måste jag lyckas göra en beställning utan att börja prata på en konstig dialekt och hjälp nu frågar hon vad jag vill ha och hjälp jag har ingen aning och hjälp nu blir jag skitstressad och noooooo nu pratar jag stockholmska igen!!!!” 😀

  4. Men vattnet rinner ju först ner på huvudet (där man har shampo, shampo smakar tvål) sen rinner det ju in i munnen om man har den öppen. Vilket man har då man sjunger. Resultatet blir att man får shampo-vatten i munnen… och det smakar tvål. Blärk! Så är det! 😀

  5. Haha… heter man prick och är glad, så är det klart att man är en rolig prick! 😀 Tack så mycket i alla fall, för jag tolkar det som en komplimang!

  6. Jag trodde marvin var nattdjur? Ohwell. Vad jag egentligen tänkte skriva var: skånska är den fulaste dialekten i det här landet! ^^

  7. Nej, inga av de marsvin jag känner till är nattdjur i alla fall… 😉 Men alltså, nej! Skånska är ju gulligt och klingar väldigt härligt! Östgötska är fult och groteskt! 😀

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *