Jag ska…

Om 10 dagar fyller jag 16. Under mitt år som sexton-åring ska jag:

• lära mig dricka kaffe. Det ser profesionellt ut, luktar gott, är bra att kunna dricka om man blir bjuden på det och hjälper en att hålla sig pigg.
• få en bättre hållning. Man ser mycket snyggare ut. Dessutom är det bra för ryggen.
• bli bra på att köra bil. Det är coolt att kunna köra bil! Bra om man ska ta sig någonstans också. Och kan man inte köra bil, kan man inte skaffa sig någon bil vilket jag vill! När jag fyller 16 får jag ju börja övningsköra, se upp på vägarna! 🙂
• ge mer komplimanger. En komplimang kan lysa upp en annan människas dag. Det är alldeles gratis, går fort och känns bra efteråt.
• lära mig gå i högklackat. Det är pinsamt, men jag är verkligen värdelös på att gå i skor med klack över 2 centimeter. Och eftersom det finns så många snygga skor med klack som jag gärna skulle vilja köpa, men inte gör det eftersom jag inte kan gå i dem är det dags för ändring. Hade jag inte haft större fötter än vad min mamma har hade jag kunnat öva med hennes skor. Men jag får leta upp ett par billiga pumps och öva här hemma när ingen ser. 🙂
• leva mer i nuet. Jepp, det är lätt att säga det. Men faktiskt svårt att verkligen göra det, så det blir hårdträning. Jag ska försöka ta vara på de små lyckliga ögonblicken, som händer varje dag utan att man tänker på dem.

Kommer inte på något mer nu, men det lär nog bli påfyllning här. 🙂

UPDATE! Lagt till två nya punkter: lära mig gå i högklackat och leva mer i nuet.

Delta i diskussionen

15 kommentarer

  1. – Kaffe… hm… jag tyckte det var ”ballt” ett tag, när alla gick omkring och drack det. Försökte lära mig. Blev illamående. Det gick inte så bra… så nu skiter jag i det. Det sägs att tänderna blir gula av kaffe också. 😛 Men det vore bra att kunna, eftersom det ofta serveras liksom… då sitter man där och ba… (pipig röst) ”jag vill ha choklad”. :P- Jag har just insett att jag har typ världens sämsta hållning. Vilket inte är så bra. 🙁 Dålig hållning är något utav det mest oattraktiva som finns… major turn-off om man säger så. Balett sägs ju hjälpa… fasen, jag borde ha dansat balett… (hur stavas balett? ballett? ballet? hmmmmmm)- Vilja köra bil… ska ta körkort på artonårsdan har jag planerat så borde börja öva snart……. men vi har bara en automatväxlad, så det är lite problem… hm…- Komplimanger är bäst… man blir glad av dem. Tyvärr suger jag på att ge komplimanger. Det är verkligen hemskt. Och ändå… alltså den andra personen kan ju bara bli glad… så vad är det som är läskigt?Oj hoppsan det här blev visst en del… 😛

  2. Christina: Jo, det är ju rätt coolt. Men det där med gula tänder är lite synd. Fast då måste man nog dricka rätt mycket kaffe, och det lär jag nog inte göra. Men jag tänkte att det skulle vara bra att kunna, särskilt eftersom jag inte dricker te heller.Min hållning är inget vidare, min mamma klagar alltid på att ”jag sitter för mycket på ryggen” vilket jag antar inte är så bra. Borde dansat balett när jag var liten (tror det stavas balett…?)Jag vill också ta mitt körkort så fort som möjligt. Vi har bara manuellt växlade, bra iofs men knixigt med den där spaken man måste ha koll på. :)Vi måste våga ge mer komplinger. Det händer ju bara bra saker liksom, ändå glömmer man eller fegar ur. Konstigt egentligen…Haha, det gör inget, det blev ett långt svar också. 🙂

  3. Ika: Ja, jag har tänkt att börja med något sådant. Typ en tredjedel mjölk, en tredjedel kaffe och en tredjedel socker. :)Vintage*Jessica: Ja, jag ska börja med det. :)Tyvärr är jag värdelös på att gå i högklackat, men om jag tränar upp det kanske jag får bättre hållning automatiskt. 🙂

  4. Hejsan :)En bra hållning är toppen! Alla kläder ser snyggare ut på en, och man känner sig lite finare! Sen det där med kaffe… Jag fyller 20 o har ännu inte lärt mig helt hehe… Ta hand om dig 🙂

  5. Hej!Ja, eller hur! Man ser längre, snyggare och mer proportionerlig (eh, stavning?!) ut. Haha, jag känner flera över tjugo som inte lärt sig än. Men det är bäst att börja i tid. :)Tack detsamma! 🙂

  6. Kaffe kommer jag aldrig att lära mig dricka haha :DKlackar är det bara att öva och åter öva.. men ett par nyckelregler är:- var rak i ryggen och sträck på dig, axlarna tillbaka- var mjuk i knäna, så att du inte spänner dem och går som alla de stelbenta brudarna på stan som går i för höga klackar ^^- skjut fram höfterna lite- sätt fötterna framför varandra alt. i kors, ser sjukt fult ut annars ^^

  7. Haha… jag lyckades få i mig nästan en hel kopp idag på Wayne’s coffee. Hade visserligen i ca 4 paket socker och lite mjölk, men det är ändå ett framsteg. :)Vad bra med lite tips, det kan behövas! Ska printa ut och sätta upp på anslagstavlan. 😀 Tack!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *