Elva förlorade auktioner

Mina 34 kvadrat är relativt välfyllda, ändå kan jag inte låta bli att då och då ha span på auktionshusen. Ett potentiellt fynd kan plötsligt dyka upp inom räckhåll och då gäller det att vara redo. Det har blivit en del fynd genom åren, men desto oftare har jag sett drömföremål skena iväg i pris och gå till någon annan. Här är elva fina saker jag budat på, men förlorat, genom åren.

golvlampa golvlampa

Min senaste förlust var den här golvlampan i krom. Jag la det första budet på 100 kr förra veckan och följde budgivningen en stund innan jag lät den gå. Det jag fastnade för främst var nog enkelheten, de rena linjerna och den avskalade designen. Men jag har ingen exakt plats för den här hemma så då fick det vara.

bokhylla bokhylla

Hyllsystemet Prydno har jag sprungit på ett par gånger och det är något med det som jag gillar väldigt mycket. Den dagen jag flyttar till något större så står en rejäl bokhylla i alla fall på önskelistan. Här budade jag för framtida Julia men kände att det var lite opraktiskt om jag faktiskt hade vunnit.

serveringsvagn serveringsvagn

Den här serveringsvagnen i furu fastnade jag verkligen för. Jag tycker den har något lekfullt och fulsnyggt över sig och var otroligt sugen på att plocka hem den. Sedan kom jag på att jag varken har plats i lägenheten eller förrådet så nu rullar den förhoppningsvis fram hemma hos någon annan istället.

vindruvor vindruvor

Ett föremål som jag absolut hade plats för var dessa vindruvsklasar i sten. Det känns som en sådan sak ens framtida barnbarn skulle leka med när de hälsar på hos tant Julia… Kanske underskattade jag andras förkärlek till krimskrams för jag var säker på att dessa skulle gå hyfsat billigt, men icke. En dryg tusenlapp landade de på.

stolar stolar

De här fyra stolarna i flätat läder hade ett utropspris på 800 kr men slutade efter en lång budgivning på 6000 kr. Jag var och tittade på dem på auktionshuset och de var verkligen jättefina men en tuff budgivning att vinna. Det märks generellt att det är fler som budar nu och många är beredda att betala mycket, något som är både kul (heja auktion och andra hands-köp) men gör det lite svårare att fynda numera.

klocka klocka

Något jag gärna tittar på på auktion är klockor. Under åren har jag köpt två stycken som jag gillar väldigt mycket. Det här armbandsuret från Tissot daterat till 1940-tal hade kunnat vara en kandidat till samlingen.

bokhylla bokhylla

Innan jag flyttade till min nuvarande lägenhet bodde jag lite större och då budade jag på en bokhylla från 50-talet med inbyggd skrivbordsskiva. Det är ju något härligt med dessa superpraktiska möbler fulla av lådor, skåp och hyllplan, redo att ta hand om alla ens behov.

rotting rotting

I samma veva, när jag fortfarande hade balkong och mer än ett rum och kök, så passade jag på att buda på den här gruppen i rotting. Jag undrar fortfarande var jag hade tänkt göra av den… Även om den är fin så är jag rätt lättad över att den inte står inklämd i mitt förråd nu.

bordslampa bordslampa

Den här karamellen till bordslampa var jag väldigt sugen på att vinna. Det är nog ett av få objekt som jag ångrar att jag inte följde med längre i budgivningen på, men det är lätt att vara efterklok. Jag tror jag kommer snubbla över någon annan härlig lampa inom kort.

arkivskåp arkivskåp

De här arkivskåpen i ek tycker jag hade varit fina som förvaring i en hall eller kanske som sängbord. Allt med mycket lådor som slukar saker är ju kul, även om dessa till sist fick flytta hem till någon annan.

brevpress brevpress

Mitt sista icke-köp är den här brevpressen i form av en tax. Den tillhör verkligen typen av objekt som får mig att säga ”den har nåt!” men var den värd över 1100 kr? Nja, kanske inte ändå. Inte för mig i alla fall.

Vill ni läsa om mer lyckade auktionsköp och få en guide till hur man gör så har jag skrivit ett blogginlägg om det tidigare. Ni hittar det här!

Delta i diskussionen

3 kommentarer

  1. Så mycket fint! Främst fastnade jag nog också för vindruvsklasarna, men hade verkligen inte heller följt med i budgivningen, tyvärr. Också gullig tax-tyngd! Hade varit gullig som bokstöd i bokhyllan, tror jag?!

    1. Åh, tyvärr inte. Det stod inget mer i auktionen dessvärre.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *