Saker som har hänt i en tid då inget händer

Man kan ju inte påstå att det händer särskilt mycket just nu, men på något vis slingrar sig tiden framåt ändå. Och några små ögonblick har faktiskt lyckats fastna i kameran, mikroskopiska upplevelser i en tid då inget händer. Man får ta vara på det lilla helt enkelt.

södermalm

Det har såklart blivit många kvällspromenader runt gatorna på Södermalm. Ibland får jag till och med lite julkalenderfeeling bland kullerstensgatorna, det är bara snön som saknas…

advent

På första advent sågs vi ett litet gäng utomhus med glöggfyllda termosar och lussebullar. Jag tände några marschaller och så fikade vi i +2 grader och regn. Efter någon timme var vi alla småfrusna och nöjda, även lilla Edda här ovan, så då gick vi hem åt varsitt håll igen.

janssons frestelse janssons frestelse

En kväll plockade jag fram den snyggaste matvaran: ansjovisburken och lagade en Janssons frestelse som jag åt med vegetariska köttbullar och grönkålssallad, en riktig pangmiddag! Jag vet att många inte är så förtjusta i julmat men jag älskar det. Särskilt sillen och laxen! Jag är faktiskt lite ledsen i år för att jag inte får fortsätta traditionen med klassiskt julbord på Gyldene Freden som inleddes förra året, det var ju så mysigt och gott.

allhelgonakyrkan

En annan grej som jag kommit att sakna är stämningen som infinner sig när man får sjunga julpsalmer i kyrkan på advent. Det är ändå något visst med orgeln och de fladdrande lågorna och hur alla tar i från tårna i Bereden väg för Herran… Jag känner mig extremt konservativ nu, men december är ju ändå traditionernas månad.

julia folksamhuset

En kväll pressade jag ner håret innanför kragen, tryckte på en lurvig hatt och promenerade i regnet hem till Karin för att äta middag. Hon och Julia är mina social bubble-vänner sedan slutet av oktober, dvs de två jag träffar inomhus just nu för att inte bli helt isolerad i mitt singelhushåll.

brun & grön

Att ta på sig riktiga kläder varje dag är min viktigaste rutin i hemmajobbet. En dag blev det bruna byxor och ärtgrön skjorta. Vid närmare eftertanke en perfekt klädsel för någon som älskar julbord och julpsalmer, haha.

promenad

Varv 376 på Söder. En positiv sak med dessa oändliga promenader är att jag har slutat bry mig nämnvärt om vädret när jag går ut och går. Att sitta och vänta in ett härligt, inspirerande väder känns nämligen lönlöst, så därför traskar jag ut även om det regnar och blåser och är mörkt. Stort tack till min vattentäta, halvtjocka dunjacka med reflexluva som jag fick av Didriksson för två år sedan. Den är perfekt för denna säsong och jag använder den så gott som jämt.

fish & chips

En kväll hade jag Julia och Karin över på middag här hos mig och då lagade jag fish & chips. Det blev så gott! Jag gjorde egen remouladsås till och en stor sallad med grönkål, fänkål, äpple, citron & dill. Plus gröna ärtor såklart!

promenad promenad promenad

I lördags gick jag på långpromenad ut till Djurgården och runt hela den och sedan tillbaka hem. Jag värmde mig med ramen sen och såg på filmen Mustang som finns på Svt Play. Den var toppen, jättefint foto och bra skådespel. Tips!

present pasta

En till sak jag gjorde i helgen var att laga pasta och dricka vin. På fredagseftermiddagen ringde nämligen Karin och Fredrik på min dörr och räckte över en påse med etiketten Julias helgkasse aka ”en aktivitet som inte är en promenad”. I den låg ingredienser till tryffelpasta, en liten flaska vin, kakor och ansiktsmask. Hur gulligt av dem? Jag blev så glad!

måsar

Igår skymtade en första solglimt förbi och nu är det bara nio dagar kvar till jul. Läget ser dock fortfarande rätt mörkt ut och många inom vården är extremt slutkörda, så snälla snälla ta ansvar och gör allt vad ni kan för att följa rekommendationerna. Jag vet att många kämpar på och jag liksom alla andra önskar att det här skulle vara över. Att livet får vara lite händelsefattigt just nu är ett ganska litet pris att betala för den som kan, så låt oss fixa det här. ♥️

Delta i diskussionen

10 kommentarer

 1. FAN vad du är bra julia! ville bara säga det. jag ser hur du gör jobbet. håller ut och håller i.

  ps. älskar selfien med din luddiga hatt. ditt uttryck! och du ser ut som en tove jansson-karaktär

 2. Vilket mysigt inlägg (som alltid) och tack för att du lyfter vikten av att följa rekommendationerna <3

  1. Tack, känns så självklart samtidigt som man vet att det är bra med påminnelser.

 3. Så fint skrivet och ja – ”Mustang” var riktigt bra! Vi såg den också förra helgen. En annan superbra film på svtplay är ”Jag, Daniel Blake”. Tips!

  Nu ska jag se ikapp lite av julkalendern och sedan sova. Grått väder här på västkusten också… Så glad jag blir att du har två socialbubblevänner, förresten 🙂

  1. Tack för tips, har hört mycket bra om den så ska kika på den! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *