Sensommar i Stockholm

Sommaren har sakta suddats ut. Det har varit tre intensiva veckor av jobb sedan semestern tog slut. Långa dagar och många timmar och parallella projekt. Nej, det är inte optimalt jag vet, men nu blev det så, blabla, dåligt försvarstal av den ~*prestationsbaserade självkänslan*~, strunt samma, vi går vidare. För stundtals däremellan har jag försökt fånga allt det där andra som är livet i Stockholm en sensommar.
 
årstaviken
Som promenader längs Årstaviken i lågt stående kvällssol med folk på bryggorna som fortfarande tar dopp efter dopp.
 
utsikt
Brinnande himlar utanför mitt fönster…
 
solnedgång
…som kastar brinnande skuggor på väggen ovanför mitt köksbord.
 
stockholm
Smala gränder och färgglada hus på Söder
 
stockholm
och Slussen under konstant ombyggnad. Tänk att den en gång kommer stå klar, det känns ju smått osannolikt just nu.
 
hemma
Hemma, hemma, hemma. Här är det brokigt och färgglatt och ingen direkt röd tråd mer än att jag fyller på med allt jag gillar.
 
hemma
Grönt glas och citrongula skåp bland annat.
 
årstaviken
Förra veckan hade vi filminspelning i fem dagar. Vi var runt på en massa olika locations och hade ett späckat schema från morgon till kväll. Men en dag behövde jag inte vara på plats på set förrän klockan tio, så då hann jag med en liten springtur och ett morgondopp. Det var härligt.
 
kvarnholmen
Vi hade strikt fotoförbud på inspelningen så jag kan inte visa någonting därifrån, men en dag när vi var i en studio fick jag syn på två riktiga livsnjutare utanför.
 
kvarnholmen
100 % goals.
 
gröna lund
En kväll filmade vi i solnedgången, högst upp på Erstagatan med den här utsikten. Så märkligt och lite sorgligt med ett helt stillastående och tyst nöjesfält. Vilket konstigt år vi har ändå.
 
utsikt
En morgon vaknade jag i gryningen av några fåglar. Det är något med himlarna nu, de är extra allt.
 
morgongåva
Sen åkte vi till Morgongåva för att filma där. Här är deras lilla centrum med allt man behöver: veterinär, hundfrisör, catering, café & godis.
 
kräftor
När veckan med filminspelning var slut var jag också det. Så pass slut att jag inte orkade laga mat utan gick och köpte ett halvt kilo kräftor som jag åt till fredagsmiddag.
 
frukost
På lördagen var jag piggare och fixade frukost innan jag satte igång med att rensa hemma. Jag strukturerade upp garderoberna, slängde halvtomma flaskor i badrumsskåpet och gick igenom gamla papper (hejdå pensionssammanfattning från 2016 och elvatalet på min förrförra lägenhet).
 
coco & carmen
På kvällen mötte jag upp Julia, Anna, Karin & Sofie för middag och karaoke. Det här var tredje lördagen i år som jag inte hade 30-årsfest. Från början var tanken att jag, Anna & Julia skulle ha en stor fest i mars, men den ställdes givetvis in. Då planerade vi om till början av juni, för att sedan skjuta fram den till slutet av augusti men nej, det känns fortfarande inte rätt eller kul att ha stor, privat fest just nu.
 
coco & carmen
Men som plåster på såren och för att göra något kul på vårt valda datum hade vi bokat bord för fem på Coco & Carmen där vi åt deras avsmakningsmeny.
 
coco & carmen
Karin <3 Sedan åkte vi vidare till K Karaoke där vi hade bokat ett eget litet rum och sjöng konstant i två timmar. Panglördag.
 
skeppsholmen
Förra söndagen var sista riktigt varma dagen i Stockholm så jag promenerade till Skeppsholmen och satte mig där med utsikt över skulpturparken.
 
tua forsström
Läste Tua Forsström och hennes samling Jag studerade en gång vid en underbar fakultet.
 
nybrokajen
Sedan blev det vardag och jag gick till vårt kontor vid Riddargatan en sväng för att ha idémöte med två kollegor. Vi jobbar ju hemifrån i största möjliga utsträckning, så det känns både märkligt och hemvant att komma in på kontoret, om än för bara några timmar.
 
jakob
Sedan kilade jag vidare till klippstudion där vi suttit och klippt film hela veckan. Här är min kollega Jakob och hunden Hoppsan.
 
gamla stan
Ännu en brinnande solnedgång, fångad från studion i Gamla Stan.
 
korv med bröd

När solen gått ned traskade jag hemåt, stannade på Ica och köpte korv med bröd till middag och kände väldigt mycket att det här är Livet™ just nu.
 
kylskåpsrens
Dagen därpå hade jag lite mer energi när jag skulle laga middag och passade samtidigt på att rensa kylen. Jag värmde upp ugnen till 250 grader och rostade potatis, gröna bönor och klyftad färsk vitkål. Sen kokade jag en färsk majskolv, rörde ihop ett misosmör och toppade med koriander. En mozzarella på väg att gå ut fick göra sällskap med tomat, basilika & olivolja. Som dipp hade jag crème fraîche med finhackad schalottenlök och grön chili. En perfekt liten plockmiddag i sin enkelhet.
 
neon
Och sen blev det till slut helg och en regnig sådan med lite jobb dessutom, men när jag gick längs Götgatan och såg billyktorna och neonljusen i regndropparna på mitt paraply så var allt rätt fint ändå.

Delta i diskussionen

4 kommentarer

  1. Vilka bilder du fått till över både Sthlm och andra platser. Där fick jag några tips på promenad ställen, så det tackar jag stort för.

    Trist att födelsedagar har hamnat i kläm under året. Men vilken mysig kväll ni fick till.

    Blev lite nyfiken på vad det är som filmas 😉 men det får man nog hållas tills tills med kan jag gissa.

    Ha en jätte fin start på veckan!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *