Sånt som hänt sen sist

Hej och välkomna till måndagens godispåse med saker som hänt sen sist. En blandad kompott av sådant som kanske kan inspirera, imponera eller frustrera. Skoja, det blir mest ett par trivsamma tankar.
 
stockholm
 
Jag har ett nytt litet projekt den här veckan där jag bestämt mig för att promenera till jobbet varje morgon. Det tar exakt 35 minuter, vilket är 12 minuter mer än vad det tar att åka tunnelbana. Tid som på morgonen kan kännas dyrbar men som nog kan vara välinvesterad eftersom jag råkar ha ett ganska dåligt morgonhumör i grunden och som absolut inte blir bättre av att behöva trängas med folk i kollektivtrafiken. Får jag istället börja dagen med en podd och en promenad finns det i alla fall en liten sannolikhet att jag anländer till kontoret något soligare. Låt oss testa och se, återkommer med resultat!
 
cowboy-skjorta
 
cowboy-skjorta
 
I lördags gick jag runt i lite olika second hand-butiker, lyssnandes på det senaste avsnittet av Stil i P1 där de pratade om nya trender och då särskilt den med cowboy-mode, eller yeehaw-couture som det lite skämtsamt kallas. En kvart senare lyckades jag rota fram den här ljusblå skjortan, Made in USA, märkt California Ranchwear. Prima skick och 40 kr på prislappen, då kändes ett köp nästan obligatoriskt.
 
pasta
 
Till middag ikväll länsade jag skafferiet på den sista burken konserverade tomater och lagade pasta pomodoro med mozzarella. På bänken ser ni min nya favoritpasta som jag måste tipsa om. Den heter La Chitarra och är från Garant, jag köper min på Hemköp. Det som gör den extra bra är att den är bronsvalsad vilket ger den en lite skrovligare yta som fångar upp såsen bättre. Dessutom är den lite tjockare än vanlig spaghetti och det gillar jag. Alltså en finpasta som inte är superdyr och som går att köpa i min vanliga affär. Nu har den fått ersätta linguine som tidigare var min baspasta i skafferiet (ja, jag har en sådan).
 
bok
 
Min läsperiod håller i sig och igår läste jag ut Harungen av Ina Rosvall som jag gillade jättemycket. En kort men underlig story och ett väldigt fint och fängslande språk! Efter tips från er har jag också registrerat mig på GoodReads för att bokföra vad jag läser (från och med i år). Är lite provocerad av det extremt dåliga gränssnittet vad gäller design men ska ge det en ärlig chans ändå. Här hittar ni min profil om ni vill hålla koll på mig.
 
stockholm
 
I övrigt har jag tagit upp och lagt ner mitt Tinder-konto under ett halvt dygn. Blev för bedrövad av den sorgliga verkligheten där och resonerar nu om det är rimligt att göra en reklamkampanj kring sig själv i jakten på den rätte (ja, nej, kanske inte en jättedålig idé ändå?).
 
Jag har också stått i en bar och hållit ett halvlångt anförande om hur vandaliseringen av Zlatan-statyn gjort den till ett intressant konstfenomen istället för att bara vara en ful guldklump. Jag tycker på riktigt att det är jätteintressant och tar verket till en ny nivå. Kanske en unpopular opinion, men men… Står för den!
 
Slutligen har jag insett till fullo att 2020 är året då alla 90-talister fyller 30, så även jag. Därmed blir det ett år fyllt av födelsedagsfester och nu har också planerna på mitt lilla firande sakta börjat ta form. Den tillhörande krisen blommar upp i tid och otid, så varsågoda att bevittna spektaklet på tryggt läsavstånd här. Det lär märkas av. 🙂

Delta i diskussionen

6 kommentarer

  1. kul att du skaffat goodreads! och ja, gränssnittet är oerhört fult och många funktioner hade kunnat göras mycket bättre, men jag använder det mest för att komma ihåg sånt jag vill läsa.

  2. Superkul att du skaffade Goodreads och lade till mig som vän! 🙂 Och ja, kan bara instämma om gränssnittet. Tycker det är extra horribelt i appen, något uns bättre i webbläsaren på datorn… Men har insett att jag helt enkelt får stå ut pga tycker ändå fördelarna överväger nackdelarna. Det ska bli roligt att få följa vad du läser!

  3. varning för att du kommer bli beroende av morgonpromenader! jag började gå i uppsala när jag bodde 15 minuters promenad från skolan, började gå istället för att cykla. nu har det spårat ur och jag går mer än gärna 2 timmarspromenader, både till och hem från jobbet. det är fantastiskt och tanken på promenaden är det som får mig ur sängen varje morgon. obs alla tycker att man är sjuk i huvudet när man berättar hur mkt man går.

  4. det där med tinder, ja usch. MEN har ett till tips till dig, skrota tinder och kör hinge! Såååå mycket bättre och man tillåts vara rolig i både text och bild utan att det blir cringe. Till och med männen lyckas, testa!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *